Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neobična potpora našem prvom reketu na Australian Openu

Za Čilićevu pobjedu izradio skulpturu od snijega

tenis
Milivoj Sedmak
25.01.2010.
u 18:00

Radeći osam sati na snježnom kipu Marina Čilića, neobični umjetnik poslao je našem prvom reketu u Australiji potporu da osvoji prvi ovogodišnji grand slam.

Slaveći teniski pohod i odlične rezultate Marina Čilića na Australian Openu i želeći mu snagu u osvajanju turnira, 51-godišnji Milivoj Sedmak iz mjesta Lukavec pokraj Zagreba poslao mu je vrlo neobičnu potporu. Naime, Sedmak je prije dva dana izradio skulpturu Marina Čilića od snijega, u što je uložio osam sati rada.

- Godinama igram tenis, a u zadnje vrijeme radim skulpture od snijega - otkriva Sedmak naglašavajući da su mu kćeri Sara i Monika pomogle u prikupljanju bijelog materijala. Osim što ga je manjkalo, snijeg nije bio neke kvalitete za izradu skulpture.

- Nije bilo tako lako izraditi “Marina” - tuži se Sedmak dodajući kako su mu najveći problem u snježnom umjetničkom izričaju - temperature.

- Prije no što sam se upustio u izradu kipa, pomno sam pratio vremensku prognozu - priznaje neobični umjetnik, sretan što će potrajati temperature ispod ništice. Za kip sam izradio željeznu konstrukciju i bacio se na posao - priznaje Sedmak dodajući da je zadnji potez na skulpturi napravila njegova supruga Helena koja je izabrala odjeću za snježnog Marina.

Komentara 1

OB
-obrisani-
18:19 25.01.2010.

Bravo Sedmak! Kada nece nasa \'news medija\' o njemu, imamo Sedmaka! Imamo jos jednu sportsku svjetsku zvijezdu o kojoj se ne govori dovoljno! to je: - Ivica Kostelic, BRAVO!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije