Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Plavi na prekretnici

Za Antu Čačića iduća utakmica je ključna, neuspjehom bi pritisak narastao do neba

Zagreb: Ante Čačić odgovorio na prozivke Mamića i najavio utakmicu s HNK Gorica
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/5
24.01.2023.
u 07:00

Remi s Goricom bit će bez posljedica za Čačića ako se plavi vrate na pobjedničke staze već u subotu kad im dolazi Lokomotiva. S nova tri boda plavi bi i dalje mirno mogli ploviti prvenstvom, no novi neuspjeh s pravom bi donio veliki broj upitnika, a odnio bi mir i ugodnu poziciju

Dinamo je na startu nastavka prvenstva kiksao, posrnuo je protiv posljednjeplasirane momčadi, odigrao je mršavih 0:0 s Goricom. Kad Dinamo ne pobijedi kod kuće i još k tomu momčad koja je "fenjeraš" očekivano se počne govoriti o krizi, o tome zašto plavi nisu pobijedili.

Taj je remi neugodan, ali daleko je od razloga za dramatiziranje. To prije jer plavi su bili dominantni, imali su ogroman postotak posjeda, napadali, trudili se, no u subotu jednostavno nisu uspjeli zabiti. Dinamo je i dalje u komfornoj situaciji, s četiri boda prednosti i utakmicom manje pa tako i dalje može gledati samo sebe, bez osvrtanja u susjedna dvorišta.

Taj remi bit će bez posljedica za Čačića ako se plavi vrate na pobjedničke staze već u subotu kad im dolazi Lokomotiva. S nova tri boda plavi bi i dalje mirno mogli ploviti prvenstvom, no novi neuspjeh s pravom bi donio veliki broj upitnika, a odnio bi mir i ugodnu poziciju. U slučaju neuspjeha u srazu s lokosima taj pritisak narastao bi na tko zna koju potenciju. Tako ispada da je u ovom trenutku utakmica sa susjedima s Kajzerice plavima od ogromne važnosti, ne samo zbog bodova i bodovne prednosti koja bi se ozbiljno istopila već i zbog dodatnog pritiska, ali i davanja vjetra u leđa konkurenciji.

Plavima je nedostajalo konkretnosti, ali nedostajali su i Oršić i Petković, do "jučer" dva standardna igrača i najbolji strijelci plavih. Oršića više neće biti, no Petković bi uskoro mogao biti na raspolaganju. Njegov mišić nije pretrpio puknuće, već je dobio udarac, očekuje se njegov povratak na travnjak nakon još jednog kontrolnog pregleda. A očekuje se i povratak Martine Baturine koji bi mogao puno dati plavima svojom idejom i lucidnom igrom.

Ključne riječi

Komentara 6

KU
kublajkhan
08:33 24.01.2023.

Ma najbolje bi bilo da opet malo kiksaju, samo da novi sportski direktor dobije nogu. Uz antolića on je hajdukovo najveće pojačanje.

Avatar Grey Eagle
Grey Eagle
08:48 24.01.2023.

čačić je loš trener, ne dobiti zadnju momčad lige pravo je ogledalo njegove (ne)kvalitete. umjesto da mu je s prošlom sezonom dinamo zahvalio i doveo trenera koji bi bio dugoročno rješenje poput tomića ili jakirevića, doveli su penzionera sa 71 godinom?!? ma daaaaj! ako čačić ostane i nakon 31. siječnja trener, hajduk već može slaviti naslov prvaka...

Avatar Dragec.V
Dragec.V
09:53 24.01.2023.

Slizal se s ovim naobudnima nogometnim neznalicama i nesposobnim "likovima" a možda mu je i otpremnina velika?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije