Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Triatlon Večernjeg lista

Za 55 minuta prešao 26 kilometara

'15.05.2010,Bilje - 3. Biljski Medjunarodni triatlon,prelazak na voznju bicikla Photo: Davor Javorovic/PIXSELL'
'Davor Javorovic/PIXSELL'
16.05.2010.
u 15:30

Manje od sat vremena trebalo je Slovencu Jaroslavu Kovačiću da ispliva 750 metara, na biciklu izvozi 20 kilometara te pretrči još pet kilometara.

Titulom najbržeg u konkurenciji 47 natjecatelja okitio se na 3. Biljskom triatlonu Večernjeg lista "Prihvati izazov" održanom u baranjskom Bilju nadomak Osijeka protekloga vikenda.

U koštac s organizacijom međunarodnog natjecanja koje se prvi put održalo pod okriljem Hrvatskoga triatlonskog saveza uhvatio se nedavno osnovan Triatlon klub Bilje.

– Bilo bi i više sudionika, ali ih je zbog ružna vremena 20-ak odustalo – rekao je Aleksandar Tompa, organizator i sudionik triatlona dugog 25.750 metara.

Uza startnu liniju u vodi Biljskoga jezera nanizali su se natjecatelji od 13 do 60 godina, a među njima i jedan 20 najboljih svjetskih triatlonaca, hrvatski "ironman" Dejan Patrčević, te "ironlady" Željka Šaban.

– Staza se sviđa natjecateljima pa želimo iskoristiti sve njezine potencijale. Mogli bismo iduće godine održati olimpijski triatlon, što znači da će sve staze biti dvostruko dulje – kazao je A. Tompa. (ib/VLM)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije