Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OMILJENO NATJECANJE

Vraća se Liga prvaka, Hrvat na Hrvata! Petorica naših favoriti za osvajanje

Liga prvaka
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
11.02.2019.
u 21:57

Ako želite biti najbolji, morate pobjeđivati najbolje – kazao je Dejan nakon ždrijeba i to je istina.

Liga prvaka bez Hrvata više ne ide, samo se iz godine u godinu prebrojava koliko ih je u završnim rundama tog prestižnog natjecanja. Ništa drugačije nije ni ove sezone jer šest hrvatskih nogometaša i jedan trener borit će se za ulazak među osam najboljih i u konačnici možda i uzeti najpoželjniji trofej.

Naravno, s klupe Bayerna ordinira Niko Kovač, a na travnjaku su Liverpoolov Dejan Lovren, Realov Luka Modrić, Juventusov Mario Mandžukić, Barcelonin Ivan Rakitić, Romin Ante Ćorić i Atléticov Nikola Kalinić.

Svaka čast dvojici posljednjespomenutih, ali njihova uloga u momčadi ipak je podosta skromna, kao što su i šanse njihovih klubova za odlazak daleko u natjecanju podosta sićušne. Istina, Atlético se u Ligi prvaka dokazivao uvijek iznova, no nekako više ne drži korak s ostalima. Roma je prošle sezone nadmašila sebe samu, no ove je samo sjena te momčadi.

Bayernova loša sezona

Upravo zato će se rame uz rame boriti preostala hrvatska petorka – Kovač, Lovren, Modrić, Rakitić i Mandžukić. Svaki od njih igra u klubu koji se s pravom naziva jednim od favorita za osvajanje najelitnijeg klupskog nogometnog natjecanja na svijetu. I, što je najbolje, Hrvati su bitne karike u tim klubovima. Dapače, Kovač kao trener Bayerna drži uzde, snosi najveću odgovornost i ima priliku postati prvi hrvatski stručnjak s tim prestižnim trofejem. Dapače, nakon Ljupka Petrovića postao bi prvi trener s ovih prostora koji je osvojio Ligu prvaka. A i spasio bi posao...

Time se dolazi do ključnog dijela. Bayern igra lošu sezonu, na trećem je mjestu, ne uspijeva uhvatiti korak s Borussijom iz Dortmunda, ispred je i Borussija iz Mönchengladbacha, pritisak navijača, medija i klupskih čelnika sve je izraženiji. Liga prvaka učinila bi da “čarobno” sve kritike nestanu i Niko bi se upisao u povijest, od pokojnika postao bi pukovnik. Samo, ima jedan “mali” problem i zove se Liverpool. U njemu je Dejan Lovren, iznimno motiviran da se domogne Lige prvaka koja mu je iscurila iz ruku prošle sezone.

– Ako želite biti najbolji, morate pobjeđivati najbolje – kazao je Dejan nakon ždrijeba i to je istina.

>> Pogledajte tko su najplaćeniji nogometaši svijeta

Ipak, treba se uzeti i kontekst te izjave, tad je Liverpool igrao u daleko boljoj formi, Bayern u daleko lošijoj i bilo je to vrijeme kad se Lovren baš stabilizirao nakon ozljede, neposredno prije nove koja će dovesti u pitanje njegov odlazak u München. Dakle, kontekst se ne može isključivati u ovoj priči i iznimno je bitan. Liverpool i Bayern imaju gotovo jednake šanse...

Juve u velikoj prilici

Realno, Real Madrid protiv Ajaxa i Barcelona protiv Lyona imaju velike izglede za četvrtfinale. Naime, Nizozemci nikad nisu u povijesti pobijedili kraljeve, a Francuzi nikad nisu pobijedili Katalonce. Teško da će se to promijeniti sad kad Real s Lukom Modrićem spašava sezonu, a gladna Barcelona s još gladnijim Messijem i nikad boljim Rakitićem ide po titulu koju čeka od 2015. godine. Kad je pao Juve...

Nesretna Stara dama čini sve da bi nakon pet uzastopnih poraza u finalima Lige prvaka otišla do kraja, zato je i dovela Ronalda. Talijansko prvenstvo je prelako, tamo nema kluba koji ju može pobijediti, zato stepenicu po stepenicu treba do konačnog cilja. A na prvoj je Atlético.

Nikola Kalinić brani njegove boje, iako nažalost prerijetko pa se teško može očekivati da će dobiti neku značajniju priliku.Kao i nekad, u direktnim dvobojima nekad najperspektivnijih hrvatskih golgetera u pobjednika će se prometnuti Mandžo. I Juve. A onda kreće završnica prema “uhatom trofeju”!

>> Pogledajte kako je Luka Modrić došao do svoje Zlatne lopte

Komentara 2

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije