Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BICIKLIZAM Riječki biciklist u subotu pred ostvarenjem rijetkog pothvata

Vladimir Miholjević kreće na svoj osmi Giro d`Italia

07.05.2009.
u 12:57

Riječki biciklist Vladimir Miholjević pridružio se svojoj talijanskoj profesionalnoj momčadi Liquigas, s kojom će u subotu u Veneziji startati na Giru d’Italia, najtežoj biciklistčkoj utrci koja traje tri tjedna.

Basso favorit
Ove godine Giro slavi stotu godišnjicu, a Miholjeviću je ovo osmi put da nastupa na Giru.

- Spreman sam, naravno jer ako nisi ne može ni ući u momčad. Nakon osam godina bilo bi neozbiljno da nisam spreman za ovakav veliki događaj. Moja je momčad uvijek određena s ciljevima, želimo biti prvi. Ovaj put startamo s dva kapetana, Francom Pellizottiem i Ivanom Bassom, nas sedam ostalih podređeno je njima dvojici. Podijeljeni smo u ravničarski dio, mješoviti i brdsku pješadiju, u koju i ja spadam. Tri ćemo tjedna biti u službi toga da se jedan od njih dvojice popne na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja, kaže Vladimir Miholjević.

Momčadski kolega i jedan od kapetana Ivan Basso slovi kao jedan od najvećih favorita ovogodišnjeg Gira d’Italia. Nakon dvije godine suspenzije Basso se ponovno želi dokazati.

- Nekoliko će biciklista konkurirati za naslov, ali on je nekako najodlučniji, najkoncentriraniji i ima najveću želju nakon suspenzije. Ima iza sebe tim koji pruža sigurnost da neće morati potrošiti puno energije uzalud, nego će imati mogućnost svu energiju usmjeriti na borbu s glavnim favoritima, mišljenja je iskusni riječki biciklist.

Miholjeviću je primarni cilj ući u cilj u Rimu bez fizičkih povreda koje su mu se ne jednom događale tijekom prošlih Gira.

Cilj - proći bez ozljeda
- Da me prati sreća i ostanem zdrav te da rezultat momčadi bude što bliži onome što težimo, kaže Riječanin koji je imao priliku voziti sve tri velike utrke - i Giro i Tour i Vueltu. No, Giro smatra najtežim što se tiče težine uspona.

- Puno vozača koji su pobjeđivali na Touru, na Giru nisu mogli ništa. Brda su puno zahtjevnija i nego na Touru, i te dionice eliminiraju mnoge koji drugdje mogu napraviti rezultat, zaključio je Vladimir Miholjević.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije