Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Glas se daleko čuje

Vijest o Mamiću obišla svijet: Raspisali se Marca, Guardian, Reuters...

Zdravko Mamić
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
1/12
18.11.2015.
u 19:46

Španjolska Marca već je upoznata sa Zdravkom Mamićem, u posljednje vrijeme puno je pisala o njemu jer se nakon uhićenja u srpnju spominjao i Luka Modrić

Uhićenje čelnika hrvatskog nogometa Zdravka Mamića i Damira Vrbanovića jedna je od glavnih vijesti dana u Hrvatskoj, ali i u inozemstvu.

Naravno, tu vijest su prenijeli mediji iz susjednih država, ali i ugledni mediji iz cijeloga svijeta.

Blic je na tu temu napisao čak tri članka, u prvom da je uhićen Zdravko Mamić, u drugom su pisali o privođenju Damira Vrbanovića u zračnoj luci, a ''impresionirao'' ih je i detalj iz Maksimira kada je jedna osoba izišla s maskom iz filma Vrisak.

Dnevni Avaz opširno je pratio cijelu akciju, od uhićenja Zdravka Mamića pa sve do ispitivanja u USKOK-u.

Španjolska Marca već je upoznata sa Zdravkom Mamićem, u posljednje vrijeme puno je pisala o njemu jer se nakon uhićenja u srpnju spominjao i Luka Modrić pa im je cijela priča postala zanimljiva.

"Predsjednik Dinama Zdravko Mamić i izvršni direktor Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Damir Vrbanović danas su uhićeni pod optužbom za pronevjeru, primanje mita i utaju poreza. Također je uhićen Mario Mamić, sin Zdravka Mamića, koji je uključen u istu aferu, dok je prostorije Dinama pretraživala policija", piše Marca i podsjeća na uhićenja iz srpnja kada je sumnjiv bio i transfer Luke Modrića.

Daily Record piše kako se Mamiću na teret stavlja da je navodno oštetio državni proračun za 7,5 milijuna eura. U svom članku podsjeća i na ranije uhićenje, ali i to kako je Dinamo ovog ljeta prodao Jozu Šimunovića u Celtic za 4 milijuna funti, ali da još nema naznaka da je taj transfer sumnjiv.

O ovom slučaju raspisali su se i Reuters, Guardian, 101 Great Goals, ali i mediji u Sloveniji, Italiji, Njemačkoj....

>>Mamić na originalan način stigao u USKOK, porekao optužbe, a prenoćit će na Oranicama

>>Zdravko Mamić bio je savjetnik i donator onima koji su pelješili džepove građana

>>Nevjerojatno: Visoki dužnosnik izletio iz prostorija Dinama s maskom Vriska!

Foto: Screenshot/reuters

(Foto: Screenshot/Marca)

Foto: Screenshot/reuters

(Foto: Screenshot/Guardian)

Foto: Screenshot/reuters

(Foto: Screenshot/101 Great Goals)

Foto: Screenshot/reuters

(Foto: Screenshot/Blic)

Komentara 20

DU
Deleted user
00:09 19.11.2015.

Mene fascinira kolicina gоvana koju dica crvene burzoazije mogu servirat imbecilnim Hrvatima, a oni ih tisuciti put polizat ka šta su in cace pusile servskin oficirima. Jedine uspjesno u Hrvatskoj kmeri stalno nastoje unistit. Autoceste su tili prodat! Turizam cezam ce unistit uvozon Mudzahedina! A Hrvatsku reprezentaciju ruse evo vec 4 godine. Pokusava je dizac tegova Jova, pokusava je Stevanovic iz Reke da cinka i laze, pokusava je Selam Ajlekum Ostoja da crta svastiku s direktoron odrzavaca trave na stadionu, sad pokusavaju opet... A Hrvati nikako shvatit da Mamic više love dobije za drugoligaskog igraca nego sta cila umobolna i nesposobna kamarila drugova pijonira uvati za SKVER ili Zeljezaru ili DALMACIJAVINO.... Sta bi Doncic, Muljanovic, Maras, Grcic da in je vidit 5 milijuna eura? Oni toliko nisu uvatili za Škver, Željezaru i Dalmacijavino zajedno..

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
01:15 19.11.2015.

Bože, zašto svo zlo dolazi iz Rijeke... Jovanovići, Stevanovići ....

DU
Deleted user
20:15 18.11.2015.

Ako je kriv dajte dokaze i osudite ga,a ako nemate dokaza prestanite sa predstavom.Torcida,BBB,i crveni drugovi koji mrze Dinamo misle da će padom Mamića pasti i Dinamo,što je teška zabluda! Zaslugom Mamića ,prije svega ,Dinamo je vrhunski posložen i jednako će funkcionirati i bez Mamića.Upravni odbor Dinama je pun sposobnih ljudi koji će jednostavno nastaviti normalno poslovati jer je klub organizacijski sjajno posložen od limača pa sve do seniora,pun ko brod sa odličnim ugledom i uvjetima.Pretpostavljam da su u Dinamo predvidjeli ovakav scenarij i pripremili čovjeka koji će naslijediti Mamića,npr.Božidar Šikić.A gdje je zabranjeno Mamiću da on kupnjom dionica u privatizaciji koja je u tijeku ne postane dioničar kluba i nastavi u nekom obliku sa radom u klubu!Sve to govorim hipotetski,u slučaju da Mamića zatvore kao Sanadera bez pravomoćne presude.Znači gore navedeni mrzitelji Dinama će u tom slučaju naći novog krivca kada vide da Dinamo i dalje gazi.Mislim da bi novi krivac mogla biti Božica Barišić!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije