Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POBIJEDIO VERSTAPPEN

VIDEO Stravične scene: Na istom mjestu gdje je poginuo Senna sudarila se dva bolida

Formula 1 Pirelli Gran Premio Del Made In Italy E Dell'emilia Romagna 2021 Rennen
Foto: nordphoto GmbH/NordPhoto/PIXSELLNordPhoto/PIXSELL
1/2
Autori: Vecernji.hr, Hina
18.04.2021.
u 18:55

"Bila je ovo vrlo izazovna utrka, posebno početak. Mislim da smo sve uspjeli odraditi kako je trebalo. Međutim, duga je sezona, treba ostati miran," kazao je 23-godišnji Nizozemac

Nizozemac Max Verstappen u Red Bullu pobjednik je VN Emilija Romagna u Imoli, kaotične druge utrke svjetskog prvenstva formule 1 koja je bila prekinuta  više od 20 minuta nakon sudara Valtterija Bottasa (Mercedes) i Georgea Russella (Williams).

Verstappen je do 11. pobjede u karijeri stigao ispred aktualnog svjetskog prvaka Britanca Lewisa Hamiltona koji je u 31. krugu izletio sa staze, a potom se s devete pozicije probio do drugog mjesta.

Treći je bio Lando Norris u McLarenu, dok su četvrto i peto mjesto osvojili piloti Ferrarija Charles Leclerc i Carlos Sainz Jr.

Verstappen je sjajno ušao u utrku i s trećeg mjesta se probio na prvu poziciju pretekavši Hamiltona i Sergia Pereza, a potom obranio prednost do kraja.

- Bila je ovo vrlo izazovna utrka, posebno početak. Mislim da smo sve uspjeli odraditi kako je trebalo. Međutim, duga je sezona, treba ostati miran -  kazao je 23-godišnji Nizozemac.

Utrku u Imoli obilježio je prekid u 33. krugu kada su se sudarili Valtteri Bottas (Mercedes) i George Russell (Williams) nakon čega su oba bolida izletjela sa staze i udarila u zaštitni zid.

Video možete pogledati OVDJE.

Bila je to prva "crvena zastava" u Imoli od smrti legende Ayrtona Senne 1. svibnja 1994. Oba bolida su pretrpela velika oštećenja, no srećom Bottas i Russell su prošli neozlijeđeni. 

Sedmerostruki svjetski prvak Hamilton je osvojio i dodatan bod za najbrži krug zbog čega je i zadržao prvo mjesto u generalnom poretku. Hamilton vodi sa 44 boda, dok je Verstappen drugi s bodom manje. Treći je Norris sa 27 bodova.

Sljedeća utrka je VN Portugala 2. svibnja.

Komentara 7

NE
Nemanadimak
21:55 18.04.2021.

U svakom clucaju bice ovo veoma zanimljiva sezona i odlucice nijanse i tko bude pravio manje gresaka. Hamilton je danas izvukao drugo mjesto od totalno izgubljene utrke. To bi mu na kraju mogao biti veliki plus. A mozemo to gledati i ovako on sa slabijim bolidom jos uvijek vodi na tablici. Verstapenu ce prvenstvo i titulu odluciti koliko ce znati kontrolirati pogreske, posto ce one doci kako sezona bude odmicala.

5S
505.scrtom
20:04 18.04.2021.

glava im je u torbi ali zato za puno novaca

PS
popevke sAm slagal
19:32 18.04.2021.

Russell bi mogao pročitati pravila. Imaš pravo jednom braniti poziciju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije