Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skoro prošao kao Đoković

VIDEO Poznatog Amerikanca pritvorili u zagrebačkoj zračnoj luci, on sve snimio

28.01.2022.
u 12:03

G'Angelo Hancock (97 kg), brončani hrvač s posljednjeg Svjetskog prvenstva, došao je u Zagreb sa starom putovnicom pa ga, dok od američkog veleposlanstva nije dobio važeću putnu ispravu, naša policija nije mogla pustiti u Hrvatsku

U subotu i nedjelju održat će se deveto izdanje Grand Prix Zagreb Opena, vrlo jakog međunarodnog turnira u hrvanju grčko-rimskim stilom. A među 250 hrvača iz 30-tak zemalja natjecat će se i američka reprezentacija koju trenerski predvodi nekadašnji olimpijski doprvak i poznati MMA borac Matt Lindland.

A on nam je pričao kako američko hrvanje živi od sponzora i privatnih donacija, bez ikakve pomoći države (kao što je to slučaj kod nas), pa mnogo toga moraju organizirati sami. A u takvim okolnostima dogodio se propust kakav se, uvjeravaju nas ljudi iz hrvanja, hrvatskim hrvačima ne može dogoditi jer sve pedantno organizira i prati direktor reprezentacije Vlado Lisjak, olimpijski pobjednik iz 1984. godine.

A propust se sastoji od toga da je G'Angelo Hancock, njihov najbolji borac u sastavu koji je došao u Zagreb, zaglavio u aerodromskom pritvoru Zračne luke Franjo Tuđman. Naime, kako sam navodi u videu koji je objavio na svom Instagram profilu, a potom povukao, na put je krenuo s pogrešnom putovnicom pa ga policija u zagrebačkoj zračnoj luci nije pustila u Hrvatsku. No, na tom selfie uratku nije se žalio na tretman, a čak se i pohvalio da ga je hrvatska granična policija počastila pitom.

Hancock je navodno izgubio putovnicu još u Americi i to prijavio, pa ju je onda ipak našao, ali je ona postala nevažeća pa se postavlja pitanje kako je uopće uspio izaći iz Sjedinjenih Američkih Država i kako je neometano presjedao u Njemačkoj.

Dakako, nije Hancock ni prvi ni posljednji kojem se takvo što dogodilo, no s nevažećom putnom ispravom ni na čiju intervenciju hrvatska policija nije ga mogla pustiti u Hrvatsku pa je ostao u pritvoru sve dok veleposlanstvo SAD-a nije nešto poduzelo. A ono mu je, vjerojatno, izdalo putnu ispravu s kojom ne samo da će se moći nesmetano vratiti u svoju državu nego će, vjerojatno, i nastupiti na turniru u kategoriji do 97 kilograma.

A o kako snažnom turniru je riječ, ilustrirao je najbolje naš olimpijac Ivan Huklek (87 kg):

– U mojoj kategoriji u Zagreb dolaze sva četiri medaljaša s posljednjeg Svjetskog prvenstva održanog prošle godine u Oslu.

Zagrebački organizatori najavili su dolazak 18 svjetskih i 24 europska prvaka, što je impresivna brojka koju treba prihvatiti s rezervom zbog pandemijskog vremena u kojem živimo i mogućnosti da netko bude pozitivan na COVID-19 pa zbog toga bude spriječen nastupiti.

Iskreno se nadamo da ćemo Hancocka u subotu, u maloj dvorani Doma sportova, doista i vidjeti jer radi se o sjajnom 24-godišnjem hrvaču, brončanom s posljednjeg Svjetskog prvenstva i panameričkom prvaku iz 2020. godine.


 

Komentara 12

LU
lupa
13:52 28.01.2022.

Prvo uopce nije prosao "skoro kao dokovic", drugo nije ni dobio kaznu, ajd novinaru imaj .... pa probaj uci u Slo sa nevazecom putovnicom- vratit ce te natrag i jos ti naplatiti 300 eura kazne (na mjestu). Tip je znaoo da je putovnica nevazeca i racunao je na ovaj ishod i to je to. Pobogu, imali u ovoj drzavi jednog barem jednog sposobnog novinara!

ET
en-ten-tini
12:33 28.01.2022.

koji naslov, koji članak, jao koja usporedba ne vrijedna pisanja... a da se radi samo o liku dovoljno nemarnom i blesavom da ne provjeri prije puta dal' mu je istekla putna isprava...

Avatar Svrab
Svrab
16:37 28.01.2022.

Zar nije zabranjeno snimanje policije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije