Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
WTA

VIDEO Donna Vekić ispala s Indian Wellsa i odbila čestitati suparnici na pobjedi

Donna Vekić poražena u četvrtfinalu Australian Opena, Bjeloruskinja Aryna Sabalenka slavila s 6:3, 6:2
Dubreuil Corinne/ABACA/ABACA
10.03.2023.
u 23:19

Neobičan potez napravila je hrvatska teniska reprezentativka

Donna Vekić (WTA - 23.) nije uspjela u Indian Wellsu nastaviti pobjednički niz započet osvajanjem naslova u meksičkom Monterreyu, jer ju je u dvoboju 2. kola BNP Paribas Opena svladala ukrajinska tenisačica Lesja Curenko (WTA - 95.) sa 2-6, 6-2, 6-2. Iako je krenula u meč gubitkom servisa, Vekić je potom nanizala četiri gema i preuzela kontrolu u izmjenama. Curenko je djelovala nemoćno promijeniti bilo što.

No, 33-godišnja Ukrajinka se oporavila u drugom setu, u kojem je ostavila 26-godišnju Osječanku bez prilike za "break" i uzvratila joj istom mjerom osvojivši set sa 6-2.Kad je Vekić povela sa 2-0 na početku odlučujuće dionice meča, činilo se da je ponovno utrla put prema pobjedi, ali je odmah u sljedećem gemu izgubila prednost.

Imala je Donna tri prilike za "break" u dugačkom četvrtom gemu, još jednu u šestom gemu, nakon što je u petom izgubila servis, da bi se potom predala i izgubila posljednjih deset poena u meču za konačnih 2-6, 6-2, 6-2 u korist Ukrajinke.Na kraju dvoboja je Vekić iz nepoznatih razloga odbila čestitati suparnici na pobjedi, kako je to uobičajeno na teniskim terenima, čime je izazvala i negativnu reakciju okupljenih gledatelja na tribinama.

Hrvatska u turniru tenisačica ima još jednu predstavnicu, Petru Martić, koja će, nakon što je bila slobodna u prvom kolu, u drugom igrati protiv Ruskinje Varvare Gračeve koja je u glavni turnir došla iz kvalifikacija u kojima je pobijedila hrvatsku reprezentativku Petru Marčinko.

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar 15545
15545
14:43 11.03.2023.

Bravo Donna!

GO
Goran984
10:59 12.03.2023.

Svacka čast.. Ovde nista nije sporno a i sramno. Uradila je isto sto je i ova Ukrajinska teniserka Ruskoj. Bravo.

NJ
njofra51
23:35 10.03.2023.

Točno se zna, zašto je odbila rukovanje!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije