Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbornik se raspričao

Dalić otkrio detalj zbog kojeg ima odličan odnos sa svojim igračima

Zlatko Dalić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/5
12.07.2018.
u 17:40

Hrvatski izbornik osvrnut će se na jučerašnji susret te najaviti ono što nas očekuje u narednim danima...

Pred hrvatskim nogometašima je finale Svjetskog prvenstva u Rusiji. U nedjelju u 17 sati vatreni će odmjeriti snage s Francuzima.

Sinoć su naši dečki odigrali sjajnu utakmicu i nakon produžetaka slavili protiv Engleske s 2:1, a već dan kasnije Zlatko Dalić održao je konferenciju za novinare.

Hrvatski izbornik osvrnuo se na jučerašnji susret te najavio ono što nas očekuje u narednim danima...

- Mi smo imali strašan motiv da se plasiramo u finale i da razveselimo naciju. Imali smo četiri prijateljske utakmice, koje su bile izvrsno iskustvo, gdje smo ispravili neke greške. Rekao sam neke stvari nisu dobre i da to treba popraviti pa su te utakmice izazvale i velike polemike u medijima, rekao je Dalić.

Vatreni su ušli u povijest ovim rezultatom.

- S ovim finalom mi smo definitivno ušli u povijest kao najmanja država uz Urugvaj koja je ušla. Kad pogledamo uvjete koje imamo, mi smo svjetski fenomen, rekao je Dalić pa zavapio:

>>Pogledajte kako se slavilo u Hrvatskoj!

- Nas uskoro očekuje utakmica Lige nacija protiv Engleske, a mi nemamo gdje igrati, nemamo adekvatan teren za igranje takve utakmice. Ali zato imamo igrače koji igraju sa srcem. Ovo je veliki rezultat, jedan od najvećih uspjeha naše države.

Francuske novinare zanimalo je njegovo mišljenje o protivniku u finalu.

- Ovo je finale i tu su dvije najbolje momčadi na SP-u koje su ovdje stigle zasluženo. Ovo će biti najteži protivnik za nas. Pokazali su jedan drugačiji stil, imali su prednost, znali su se odlično braniti, a cijelo vrijeme su opasni iz kontre. Teško je to čuvati jer Francuska ima brze igrače.

Zlatko Dalić
1/7

Dalić je dobio pitanje o Perišićevoj formi.

- Perišić je sinoć dao gol i nakon toga je bio drugi igrač. Nedostajalo mu je samopouzdanja, rekao sam da ćemo uz pravog Perišića biti svjetski prvaci, još nije pravi, ali možda je razlog što tražim da radi puno posla u defanzivi. Puno se troši i onda nema snage prema naprijed, ali dogovorili smo da se vraća pomagati lijevom i desnom braniču. On to sjajno radi, i to je razlog da nije na razini prema naprijed. Sad je pun sampozuzdanja i bit će pravi u finalu.

Otkrio je i kako je bilo nakon sinoćnje pobjede.

- Normalno da su se malo opustili jučer, da su dečki malo proslavili. Ja ne radim nikakvu kontrolu, oni najbolje znaju što je dobro za njih., rekao je Dalić, a taj detalj zasigurno je jedan od razloga njegova dobrog odnosa s reprezentativcima.

VIDEO Poznati frizer ocjenjuje frizure vatrenih!

Komentara 78

TO
tolitol
17:24 12.07.2018.

Dalić zavapio pred cijelim svijetom? Može li patetičnije večernji?

Avatar Arkandjel
Arkandjel
17:38 12.07.2018.

Došlo je vrijeme da se napravi stadion "Kralj Tomislav"

Avatar Perkovic Paraga
Perkovic Paraga
17:53 12.07.2018.

Stadion ce se praviti! Imamo odlicnu kombinaciju vlasti i HNSa to treba iskoristiti. Stadion u Zagreb nikako u Split Jovanovicevoj "torcidi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije