Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predstavili i Petkovića

Dinamo sazvao izvanrednu konferenciju i obznanio sjajnu vijest za sve navijače!

Dinamo - Istra
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
1/5
04.08.2018.
u 10:43

Na konferenciji je predstavljen i novi napadač Dinama Bruno Petković

Hrvatski prvak Dinamo sinoć je sve pozvao na izvanrednu konferenciju za medije i najavio iznenađenje, a ono je potpisivanje novog ugovora s Arijanom Ademijem, klupskim kapetanom.

Iako su za njega imali sjajne ponude, čelnici kluba odlučili su ga zadržati još pet godina, što je odlična vijest za sve navijače Dinama.

- Ovaj je ugovor zalog uspješne suradnje, ne samo ovih pet godina nego možda i više. Neću govoriti o igračkim kvalitetama našega kapetana jer to svi dobro znate. Donijeli smo strateški važnu odluku da našu momčad predvodi čovjek s toliko puno vrlina. Drago nam je da je i on to prihvatio. Kao čovjek je zadužio ovaj klub. Nadam se da smo se i mi u njegovoj, rekao bih, burnoj prošlosti koja je imala i nekih poteškoća, pokazali kao pravi partner i drago nam je da i on to zna cijeniti i da smo se zajednički izvukli iz te nelagode. Nastupa novo razdoblje i predviđam da će Dinamo na čelu s Ademijem biti ono što svi očekujemo: dominantan u HNL-u i pritom ući u skupinu Lige prvaka ili Europa lige. Moram reći da smo imali, ne samo upita, nego i dosta konkretnih ponuda za našega kapetana, i to vrlo ozbiljnih i u financijskom smislu. Ipak, mi smo, u dogovoru s njim, sve to odbili i našli najbolje rješenje, a to je ovaj petogodišnji ugovor, rekao je predsjednik kluba Mirko Barišić pa otkrio tko je nudio za Ademija.

Dinamo - Istra
1/19

- Izdvojit ću samo onu najznačajniju. Bila je ponuda iz francuske lige, iz Lillea.

Ademi nije skrivao zadovoljstvo.

- Presretan sam što sam potpisao i ovaj ugovor pokazuje kolika je ljubav kluba i mene. Nisam niti u jednom trenutku dvojio. Uostalom, Dinamo je uz mene stao kad mi je bilo najteže. Želim da ponovno uđemo u Ligu prvaka, želim i dalje s plavima osvajati naslove. Presretan sam što sam tu. Ciljevi? Ima ih puno. Želim prezimiti u Europi, to još nismo napravili. Jednostavno, Dinamo mi je puno pomogao i želim mu nešto i vratiti. Volim ovaj klub.

>>Pogledajte što hrvatski boksač Filip Hrgović radi u automobilu

Na konferenciji je predstavljen i novi modri napadač, Bruno Petković.

- Petković je igrač koji je već bio kod nas, u zadnjih je šest godina u Italiji promijenio dosta klubova. Mlad je, ali ima veliko iskustvo igranja i u Seriji A i u Seriji B. S obzirom na to da je trener Nenad Bjelica inzistirao na još jednom napadaču, u dogovoru s njim odlučili smo angažirati Brunu Petkovića. Vjerujem da će se nametnuti iako je konkurencija na toj poziciji dosta snažna, imamo četvoricu napadača, ali sigurno će dobiti priliku. Uostalom, niti on ne bi dolazio da ne vjeruje u sebe. Ono što je trener tražio, mi smo ispunili, istaknuo je sportski direktor kluba Marijan Vlak.

Petković vjeruje da će ostaviti trag u Maksimiru.

- Moja je velika želja bila vratiti se. Prve ozbiljne korake napravio sam u Dinamu još prije 10 godina. Nakon toliko godina u inozemstvu, i toliko, recimo, traženja... Svaki igrač misli da je imao težak put, pa tako i ja. Mislim da je ovo pravi korak, da napokon pokažem talent o kojem su manje-više svi oko mene pričali. Zasad brojke i statistika ne pokazuju o meni ono što mislimo i struka i ja. Na meni je da se pokažem i dokažem. Priliku ću, vjerujem, dobiti kao i svi ostali suigrači. Dinamo danas? To je momčad koju krasi zajedništvo.

Komentara 12

ST
stefj
11:05 04.08.2018.

Hm, dovesti napadača koji zadnje dvije godine nije dao gol? To valjda samo Dinamo može...

Avatar John Dillinger
John Dillinger
11:43 04.08.2018.

Ne znam što će im taj Petković, jedna plaća više a loš igrač

JU
juma
11:30 04.08.2018.

Zasto je postigao tako malo golova pitaju se mnogi? Petkovic je dobar igrac odlicne tehnike i pregleda igre za tako visokog i snaznog igraca, zbog cega je cesto igrao povuceno iza isturenog napadaca. Nedostaje mu brzina i opcenito trkacke sposobnosti i kondicija, zbog cega vrlo rijetko igra svih 90 minuta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije