Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OKRŠAJ ZA EURO

Orlovi prerano sletjeli: Srbi pali u drami s bijele točke, Hrvati će u Glasgowu na Škote!

Serbia v Scotland - UEFA Euro 2020 - Play-offs - Final - Rajko Mitic Stadium
Foto: NOVAK DJUROVIC/PA Images/PIXSELL
1/4
12.11.2020.
u 22:40

Nakon što je Marshall obranio udarac Mitroviću, postalo je jasno da će Vatreni igrati protiv dva domaćina, Engleske i Škotske

Hrvatska nogometna reprezentacija, aktualni svjetski doprvak, doznala je i posljednjeg, trećeg suparnika u skupini D Europskog prvenstva iduće godine, a bit će to reprezentacija Škotske koja je u finalu play-offa u Beogradu pobijedila Srbiju sa 6:5 boljim izvođenjem jedanaesteraca nakon što je susret završio 1:1.

Škotska je tako izborila svoj prvi EURO nakon 1996. godine. 

Zanimljivo, Škoti su i u polufinalu slavili nakon izvođenja jedanaesteraca pobijedivši Izrael sa 5:3 poslije 0:0 nakon 120 minuta igre.

Škotska je bila bliže pobjedi i u regularnom dijelu susreta. Vodila je 1:0, a Srbija je uspjela izjednačiti tek u posljednjim trenucima susreta.

U prvom poluvremenu nismo vidjeli ništa od nogometa. Bila je to obostrano skromna predstava. Prvu veliku priliku na utakmici vidjeli smo u 51. minuti, Škoti su izigrali srpsku obranu i Robertson se našao u sjajnoj prilici, ali je pucao preko gola.

Ipak, samo minutu kasnije gosti su poveli, a zabio je Ryan Christie udarcem sa 18 metara. Gosti su držali prednost sve do sudačke nadoknade, kada je Jović nakon ubačaja iz kornera zabio glavom za 1:1 i produžetke.

U produžecima nije bilo previše uzbuđenja, pa je na koncu o vizi za EURO odlučivala "lutrija" jedanaesteraca. Odluka je pala u posljednjoj petoj seriji, McLean je zabio, dok je David Marshall obranio udarac Mitroviću. 

Prije toga za Škotsku su zabili Griffiths, McGregor, McTominay i McBurnie, a za Srbiju Tadić, Jović, Gudelj i Katai.

Nakon što je Škotska izborila EP, postalo je jasno kako će Vatreni igrati protiv dva domaćina, Engleske i Škotske.

Svjetski doprvaci otvaraju EP 13. lipnja protiv Engleske na legendarnom Wembleyju. U 2. kolu Hrvatska igra protiv Češke u Glasgowu na Hampden Parku 18. lipnja, dok će 22. lipnja ponovo u Glasgowu igrati protiv Škotske.

Ključne riječi

Komentara 187

Avatar Adminjetrica
Adminjetrica
21:02 12.11.2020.

Jel frka u redakciji?

Avatar Cornelius
Cornelius
20:07 12.11.2020.

A kaj mislite za koga budu navijali novinari ovog portala?

DU
Deleted user
22:00 12.11.2020.

Šok, očaj, neverica zavladala u redakciji vl-a? Kuknjava, cijuk, lelek.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije