Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Europska liga

Sjajni Livaković poskidao sve pokušaje CSKA i Dinamu omogućio važan bod!

Dominik Livaković
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
1/3
29.10.2020.
u 20:49

U drugom susretu skupine Wolfsberger je priredio iznenađenje deklasiravši u Rotterdamu Feyenoord s 4:1.

U utakmic drugog kola K skupine Europske lige Dinamo je u Moskvi odigrao 0:0 protiv CSKA, dok je u drugom susretu skupine Wolfsberger priredio iznenađenje deklasiravši u Rotterdamu Feyenoord s 4:1.

Prije tjedan dana Dinamo je na stadionu Maksimiru odigrao 0:0 protiv Feyenoorda, a identičnim rezultatom završilo je i gostovanje Modrih u Moskvi. 

CSKA je nadigrao rivala, ali nije zabio. Dinamo je osvojio veliki bod ponajviše zaslugom odličnog Dominika Livakovića koji je imao niz odličnih obrana.

Dinamo tako i nakon drugog nastupa u skupini ima razliku pogodaka 0:0 te s dva boda zauzima treće mjesto na ljestvici. Isti broj bodova, ali uz razliku pogodaka 1:1 ima drugi CSKA.

U drugom susretu ove skupine austrijski Wolfsberger je iznenađujuće svladao Fesenoord u Rotterdamu sa 4:1 (2:0) i tako zasjeo na čelo s četiri boda, dok je Feyenoord posljednji s jednim bodom.

Trostruki strijelac za Wolfsberger bio je Liendl (6-11m, 13-11m, 60), a jedan je pogodak dodao Joveljić (66-11m), dok je gol za Feyenoord postigao Berghuis (54).

Dinamo će u 3. kolu za tjedan dana ugostiti upravo austrijsku momčad. 

Hrvatski prvak je dobro ušao u susret i već u drugoj minuti imao je odličnu priliku. Lovro Majer je fantastičnom loptom uposlio Mislava Oršića, koji je utrčao iz leđa ruske obrane, ali nije dobro primio loptu.

Domaćin je uzvrati u 15. minuti nakon što je Chidera Ejuke napravio nered u Dinamovoj obrani, ali je pucao pored gola.

Samo dvije minute kasnije, s ruba kaznenog prostora je zaprijetio Oršić, ali je Akinfejev obranio. U 25. minuti novu je priliku imao Ejuke, ali je još jednom pucao pored gola.

CSKA je najbliže vodstvu bio u 38. minuti, kada je dva puta zaprijetio Ejuke. Srećom nigerijski napadač večeras nije bio raspoložen. Prvo je njegov udarac obranio Livaković, a iz drugog pokušaja je pucao preko gola.

Na otvaranju drugog dijela, zaprijetio je Vlašić, međutim Livaković je još jednom bio siguran. U 58. je pucao i Čalov, ali je Dinamova 'jedinica' još jednom odlično reagirala.

Prvu opasnost pred ruskim vratima u drugom dijelu vidjeli smo u 70. minuti, kada je Gvardiol pucao s dvedesetak metara, no lopta je završila preko gola.

CSKA je bio opasan i u 87. minuti, no Livaković je zaustavio Sigurdssonov udarac. Do kraja susreta priliku je imao i Vlašić, ali je ponovo pucao preko gola.

CSKA - DINAMO 0:0

MOSKVA. VEB Arena; Sudac: Radu Petrescu (Rumunjska);

Strijelci: -

Žuti kartoni: Petković, Jakić

Crveni kartoni: -

CSKA: Akinfejev - Fernandes (od 84. Bistrović), Divejev, Magnusson, Zajnutdinov - Kučajev (od 80. Ahmetov), Maradiašvili - Oblijakov (od 80. Đagojev), Vlašić, Ejuke (od 75. Sigurdsson) - Čalov (od 73. Gaič)

DINAMO: Livaković - Stojanović, Lauritsen, Perić (od 80. Kastrati), Gvardiol - Ademi, Franjić - Majer, Ivanušec (od 65. Jakić), Oršić (od 90+2. Moharami) - Petković (od 65. Gavranović))

Ako se slažeš s nama da će večeras pasti kiša golova, Germania ima ponudu za tebe. Pregledaj ovdje.

Ključne riječi

Komentara 33

PA
pappmisi
20:15 29.10.2020.

VADI PETKOVICA !!!!!!!

MA
MarasG
20:14 29.10.2020.

Koja mrcina je onaj petkovic!

PA
pappmisi
19:48 29.10.2020.

Ajmo Dinamo !! Peric odlican , treba nam Dino !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije