Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOMINACIJA PLAVIH

Mario Gavranović zabio tri gola Gorici i bacio je u očaj! Europa se čini jako daleko...

U 35. kolu HNL-a susreli se Velika Gorica i Dinamo
Foto: BrunoFantulin/PIXSELL
1/2
16.05.2021.
u 21:02

Iako su plavi još prije tjedan dana osigurali novi naslov, a u srijedu ih očekuje finale Kupa protiv protiv Istre 1961, momčad Damira Krznara je bila dominantna.

U posljednjem susretu 35. kola Prve HNL Dinamo je pobijedio Goricu 3:0 zakompliciravši borbu za Europu uoči posljednjeg kola.

Sva tri gola za 25. pobjedu hrvatskog prvaka zabio je Mario Gavranović (3, 33, 90+3).

Neopterećeni Dinamo nije mario previše prema europskim ambicijama Gorice koja je pobjedom mogla osigurati treće mjesto i plasman u Europu.

Iako su plavi još prije tjedan dana osigurali novi naslov, a u srijedu ih očekuje finale Kupa protiv protiv Istre 1961, momčad Damira Krznara je bila dominantna.

Gosti su poveli već u trećoj minuti. Marko Tolić je između dvojice braniča uposlio Gavranovića, a švicarski reprezentativac lijepo zabio za 1:0.

U 13. minuti zaprijetio je i domaćin, Babec je pucao, no Zagorac je obranio. Deset minuta kasnije pucao je Mudrinski, ali pored gola.

U trenucima dok je Gorica stiskala. Gavranović je opet zabio. Kastrati je nakon brze kontre poslao povratnu loptu do Gavranovića koji je s ruba kaznenog udarca pogodio za 2:0.

U drugom dijelu Gorica nije ima previše prlika sve do 87. miute kada je domaćin dobio jedanaesterac nakon što je Franjić povukao Matara za ruku. Pucao je Lovrić no Zagorac je obranio njegov udarac.

Konačnih 3:0 u posljednjim trenucima susreta zabio je Gavranović trećim golom na utakmici.

Poraz Gorice iskoristili su Rijeka i Hajduk pobjedama protiv Varaždina (3:2) i Šibenika (2:0).

Uoči posljedneg kola vodi Dinamo sa 82 boda, Osijek ima 74, Gorica 59, Rijeka 58, a Hajduk 57 bodova.

Zanimljivo je i na začelju. 

Varaždin je ostao na posljednjem mjestu sa 28 bodova, bod manje od Istre, Lokomotiva ima 30, a Slaven Belupo 31 bod. Šibenik je šesti sa 35 bodova.

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar ŠČ!
ŠČ!
10:27 17.05.2021.

iako navijam za dinamo, žao mi je što oslabljena gorica nije jučer izvukla barem bod...njima i te kako treba, a dinamu je bilo nebitno..osim toga, gorica je od 3 potencijalna kandidata za euro skupine uvjerljivo simpatičnija od rijeke ili hajduka

ON
ON
18:48 17.05.2021.

Zao mi je Gorice,ali nalazim da je Dinamo pokazao karakter i ponio se fer prema Hajduk i Rijeku,i to je za pohvalit.Mnogi nasi klubovi bi ovo koristili za mesetarenje.Bravo Plavi.

MN
Mr.NO
20:06 16.05.2021.

Pušing rođo!Nadam se da će Rijeka dobiti Goricu iduće kolo i osvojiti to 3. mjesto.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije