Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OD 18 SATI

UŽIVO Evo gdje možete gledati: Vatreni saznaju protivnike u Ligi nacija

Split: Hrvatska protiv Portugala u utakmici UEFA Lige nacija
Slavko Midzor/PIXSELL
16.12.2021.
u 11:48

Francuska, Španjolska, Italija i Belgija su nositelji, u drugom šeširu su Portugal, Nizozemska , Danska i Njemačka, a u četvrtom se nalaze Wales, Austrija, Češka i Mađarska

U četvrtak će u sjedištu Uefe u Nyonu u18 sati biti održan ždrijeb trećeg izdanja Lige nacija za sezonu 2022/23., a hrvatska reprezentacija se nalazi u trećem šeširu zajedno sa Engleskom, Poljskom i Švicarskom, što znači da joj oni neće moći biti protivnici u elitnom razredu Lige nacija.

Francuska, Španjolska, Italija i Belgija su nositelji, u drugom šeširu su Portugal, Nizozemska , Danska i Njemačka, a u četvrtom se nalaze Wales, Austrija, Češka i Mađarska.

Nažalost, taj ždrijeb nećete moći gledati u prijenosu na hrvatskim televizijama jer nitko nije otkupio prava za utakmice Hrvatske u tom natjecanju, još uvijek. Ipak, ždrijeb ćete moći pratiti uživo preko UEFA TV-a.

Uefin natječaj za novi paket TV prava za reprezentativne utakmice koji traje od 2022. do 2028. još je u tijeku, a uz Ligu nacija u paketu su i kvalifikacije za Euro 2024. i 2028., završni turnir Eura 2024. i 2028., europske kvalifikacije za SP 2026., Liga nacija 2022/23., 2024/25. i 2026/27., centralizirane prijateljske utakmice.

Podsjetimo, u prvom izdanju Lige nacija, kada je 12 momčadi bilo raspoređeno u četiri skupine, Hrvatska je bila zadnja u grupi sa 4 boda, iza Engleske (7) i Španjolske (6). Tada nas je Španjolska kod kuće dobila sa čak 6-0, a bilo je to dva mjeseca nakon SP u Rusiji gdje smo osvojili srebro.  Na kraju Hrvatska je u posljednjem susretu skupine mogla osvojiti prvo mjesto da je pobijedila Englesku, ali smo izgubili sa 1-2.

 U drugom izdanju, gdje smo bili u skupini sa Francuskom, Portugalom i Švedskom, završili smo natjecanje sa jednom pobjedom i pet poraza. Tada smo u Maksimiru jedino dobili Švedsku 2-1, a ostali smo u elitnom razredu zahvaljujući boljoj gol razlici od Švedske, koja je također imala jednu pobjedu (2-1 protiv Hrvatske) i pet poraza.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije