Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOBRA I LOŠA VIJEST

Ukrajinsko prvenstvo se prekida, ali UEFA je usrećila Šahtar i kijevski Dinamo!

27.04.2022.
u 08:42

- Nije moguće dovršiti prvenstvo zbog produženja izvanrednog stanja. Poredak od 24. veljače 2022. bit će konačni poredak, ali nitko neće biti proglašen prvakom.

Ukrajinska prva nogometna liga neće biti nastavljena i nitko neće biti proglašen prvakom jer je u zemlji na snazi izvanredno stanje zbog ruske invazije.

Otkad je Rusija u veljači povela rat protiv Ukrajine niti jedna utakmica nije odigrana. Zadnje utakmice odigrane su u prosincu kada su klubovi otišli na tromjesečnu zimsku pauzu. Vodeća momčad je Šahtar sa 47 bodova iz 18 utakmica, a slijedi Dinamo Kijev s dva boda manje.

- Nogometni klubovi Prve lige podržali su prijedlog da se sezona 2021/22. prekine budući da nije moguće dovršiti prvenstvo zbog produženja izvanrednog stanja. Poredak od 24. veljače 2022. bit će konačni poredak, ali nitko neće biti proglašen prvakom - objavila je Ukrajinska prva liga.

Denis BOIKO (FC Dynamo Kyiv) during Inter - FC Internazionale vs Dinamo Kiev, friendly football match in Monza (MB), Italy, August 14 2021 /IPA/PIXSELL
Foto: Francesco Scaccianoce / IPA

Ovu odluku treba odobriti izvršni odbor Ukrajinskog nogometnog saveza.  

Dvije vodeće momčadi, Šahtar i Dinamo Kijev, ići će u kvalifikacije za Ligu prvaka sljedeće sezone.

>>> Kolinda Grabar-Kitarović se opustila uz Velimira Zajeca

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije