Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kakva promjena za dva mjeseca

U Dinamu "nestalo" više od pola Zajecove momčadi!

'04.08.2010., Maksimir, Zagreb - Uzvratni susret treceg pretkola Lige prvaka Dinamo - Serif (Moldavija). Sammir,Igor Biscan,Leonardo Coufre,Dodo - razocaranje nakon nerealiziranog penala. Photo: Davor
'Davor Puklavec/PIXSELL'
15.09.2010.
u 19:30

U Dinamu su shvatili da su krivo procijenili igrače, pa su iznova kupovali. Naravno da onda ispašta trener, kaže Vlak.

Evociraju li Španjolci posljednje gostovanje jedne njihove momčadi u Zagrebu, sjetit će se kako je moćni madridski Atletico prije 13 godina ovdje bio na konopcima, pod silovitim naletima najbolje Dinamove momčadi u posljednjih dvadeset godina. I nekim čudom Španjolci su se izvukli, bilo je 1:1, a plavi su prvih 45 minuta igrali kao u transu.

Dinamo je tada vodio mirni čovjek Marijan Vlak, danas distanciran i ravnodušan prema maksimirskom klubu. I on je braći prošle godine "naletio na volej" poput nedavno Zajeca, potjeran bez obrazloženja...

Suparnik je magnet

– Dinamo će danas igrati veliku utakmicu, kakva se čeka godinama. Protivnik je izvanredan, atraktivan, magnet za publiku, pa će i Dinamovi igrači imati veliki motiv. Uz to, neće biti izloženi pritisku. To je utakmica u kojoj nemaju što izgubiti, a tada se obično pokaže najviše – kaže Vlak.

Villarreal je suparnik sličan "vašemu" Atleticu, s Kikom, Caminerom, Bejblom... i Antićem na klupi?

– Mnogo je sličnosti. Tada smo nastupili pred punim stadionom i igrali smo izvanredno. Sjećam se da smo promašili mnogo šansi, ali nismo izgubili. I današnji Dinamo u stanju je ponoviti takvu predstavu, pod uvjetom da nema niti jednoga neraspoloženoga igrača na travnjaku. Samo jedna ili dvije slabije karika mogle bi biti kobne. Villarreal je preiskusan i prejak da to ne bi kaznio.

Halilhodžić je donio pomake?

– Svaka promjena trenera izazove kod igrača pozitivan šok, no još je rano za procjenu. Vidjet ćemo što će napraviti na dulje razdoblje – dodaje Vlak.

I sada dolazimo do nevjerojatnoga podatka za klub ozbiljnih ambicija i vizije: Dinamova momčad koja je s Velimirom Zajecom išla na pripreme i krenula u sezonu, danas je gotovo neprepoznatljiva, s više od pola novih igrača. Prvi je odletio Mandžukić, potom su redom "nestajali" Butina, Šimić, Barbarić, Sivonjić, a u drugi plan preseljeni su Mesarić, Ibañez, Calello, Chago i Dodo, dok je Slepička ozlijeđen.

Beqiraj je nepoznanica

Seriju dolazaka otvorio je Ante Rukavina, koji je već pokazao klasu, neupitan je i Portugalac Tonel, a stigli su Sylvestr i Beqiraj o čijim kvalitetama možemo samo nagađati. Prekasno, jer vlak za Ligu prvaka već je odavno prošao. Da su Zajecu toliko ugađali i da su te igrače imali u srpnju, danas bi možda igrali protiv Arsenala ili Barce.

– Time su zapravo priznali da su krivo procijenili tadašnji igrački kadar i krenuli su iznova u kupnju. Naravno da trener onda zbog toga ispašta, ali to u Dinamu nije novost – zaključio je Marijan Vlak.

Na kraju još nešto što uoči nadmetanja s Villarrealom ne ide u prilog plavima: u osam dosadašnjih sučeljavanja sa Španjolcima nemaju niti jednu pobjedu! Dva puta ih je izbacio madridski Atletico, 1965. i 1997. godine, Barcelona je bila bolja 1961., a Valencia 1963. u finalu Kupa sajamskih gradova.

Komentara 18

ŽN
žnjžnj
19:50 15.09.2010.

treba \"samo\" ostavit srce na terenu i sve za 5! ;)

VE
Velikogoričan56
20:49 15.09.2010.

Znamo da su nestali, od svih njih zao mi je jedino Simica, moguce je mogao jos pomoci svojim iskustvom i pozrtvovnoscu

NI
nisde
00:27 16.09.2010.

treba početi kao u splitu(samo bez dode:))hrabro,i ne se zatvarati jer ovi su iskusnjare,treba njih dovesti u situaciju da se malo preplaše. i naravno ako dinamo izgubi a bili su borbeni nitko im neće ništa reći,osim flaka,dasovića i sličnih novinarčića.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije