Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Košarkaš godine

Tesla: Simon je svestran, za klasu je iznad svih po viziji igre

'18.12.2011., KD Drazen Petrovic, Zagreb - Kosarkaska utakmica 12. kola NLB Lige izmedju KK Zagreb Croatia Osiguranje - KK Cibona. Krunoslav Simon.Photo: Marko Prpic/PIXSELL'
'Marko Prpic/PIXSELL'
11.01.2012.
u 11:15

– Trener sam u klubu 25 godina, vodio sam sve selekcije pa i seniore, a sada se osjećam kao da sam na početku. No ne bih govorio o tome... – kaže Tesla koji je za zlato nagrađen – smjenjivanjem!

Nakon trenera kadeta Ante Nazora, najveći uspjeh hrvatske košarke u prošloj godini postigao je Andrej Tesla (44). S juniorima Zagreba (Šarić, Hezonja, Mavra...) osvojio je prvo mjesto na završnom turniru juniorske Eurolige u Barceloni, za što ga je matični klub "nagradio" smjenjivanjem.

Vjerovali ili ne, u klubu iz Trnskog odlučili su da će im taj čovjek biti korisniji na mjestu takozvanog koordinatora kadeta, mlađih kadeta i škole košarke. Tesla sada samo nadgleda, ali ne vodi utakmice i gurnut je u stranu. O tome kako se osjećao kada su ga htjeli smijeniti neposredno prije završnog turnira Eurolige ili kada mu je direktor kluba priopćio da više nije trener juniora, nije htio govoriti da mu vlasnici tuđih sudbina ne bi još dali i otkaz.

– Trener sam u klubu 25 godina, vodio sam sve klupske selekcije, čak i seniore, a sada se osjećam kao da sam se vratio na početak – bilo je sve što je o tome htio reći.

No zato bi o svom laureatu Kruni Simonu mogao razgovarati danima. Za igrača kojem je baš on dao prvu ozbiljniju priliku u seniorima kazao je:

– Simon je lani igrao najbolje u dosadašnjoj karijeri. Po uočavanju situacija na terenu za klasu je iznad drugih. Jako dobro čita suparničku obranu, s lakoćom zabija, ima ga u skoku, asistencijama...

Drugo mjesto podario je Žoriću. Kaže da to nije bilo "klubaški"...

– On je sa Simonom donio Zagrebu prvi naslov i prvi nastup u Euroligi. Simonu je možda bilo lakše igrati u Euroligi jer je ostao u istom klubu, no i Žora se nametnuo u Unicaji. Razvio je i dodatnu kvalitetu, dodavanje na slabiju stranu obrane.

Tesla je među pet najboljih uvrstio i Drapera.

– Ocjenu mu je pokvario finale hrvatskog prvenstva u kojem nije bio uočljiv. Kao da nije ni postojao...

Komentara 1

AM
amerikanac
16:47 11.01.2012.

Svi mi koji gledamo sa strane vidimo da je rukovodstvo ovoga kluba krajnje ispolitizirano i samim tim nesposobno. Pa ovaj klub je poznat po tome da moze da \"stvara\" igrace a ovaj Tesla je institucija tamo. Kada bi neko htio da se bavi sa tim klubom, najbolje bi bilo da se udje i dovedu novi ljudi koji znaju sta je rad i sta je potrebno hrvatskoj kosarci koja nakon rasada bivse Yuge prakticni ni ne postoji na internacionalnoj sceni. Razlog sto nas nema nigdje je sto sve hocemo na brzinu - lakse je kupiti igraca nego ga stvoriti. A kada neko stvara i posveti se tome, onda ga malo plate i maltertiraju kao ovoga covjeka. Odlicno napisan clanak koji ilustrira situaciju kakava stvarno jeste.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije