Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DINAMOVO DIJETE

Teška agonija: Kao da smo na kolodvoru! Ne pristajem na smanjenje plaće, imam dijete

Zagreb: GNK Dinamo i NK Lokomotiva u 19. kolu Prve HNL
Jurica Galoic/PIXSELL
22.09.2020.
u 17:28

Igrao sam dobro, ali su onda doveli 11 novih igrača! Kao da smo na kolodvoru. Rekli su mi da je kriza zbog korone, da imam preveliku plaću. Onda su kazali da si nađem klub ili da pristanem na smanjenje plaće - rekao je Šitum

Donedavni nogometaš Dinama Mario Šitum ima velike probleme kod svojeg poslodavca Kayserispora. Mario je u redove turskog kluba stigao u siječnju, a ovog ljeta dogodila mu se prava drama.

- Imam problema u klubu. Nisam bio u sastavu na posljednjoj utakmici s Alanyasporom, stišću me, žele da odem iz kluba. Prvu utakmicu prvenstva protiv Kasimpase sam igrao, jer nisu mogli registrirati sve novopridošle igrače. Igrao sam 90 minuta i pobijedili smo s 1:0, Kvržić je zabio pogodak. Igrao sam dobro, ali su onda doveli 11 novih igrača! Kao da smo na kolodvoru. Rekli su mi da je kriza zbog korone, da imam preveliku plaću. Onda su kazali da si nađem klub ili da pristanem na smanjenje plaće - otkrio je za Sportske novosti.

Šitum je prošle sezone u jednoj polusezoni odigrao više od tri četvrtine utakmica, nastupao je čak 17 puta u samo pola sezone. Time je dobio obećanje da će i u ovoj sezoni biti stožeran igrač, no to se na kraju nije dogodilo.

- Ne mogu pristati na smanjenje plaće! Pa, ja sam došao zbog te plaće, a da je smanjim, ispalo bi isto kao da sam ostao doma!? Nisam ja bio kruha gladan, ali sam otišao zbog veće plaće, tako da sam to odbio, a onda su kazali da će me pustiti besplatno. Sada gledam i tražim neku opciju koja bi mi bila zanimljiva. Međutim, rekli su mi sve dosta kasno, prije tjedan dana. Nije to ovdje europski posloženo. Imam neke opcije, ali, iskreno, ništa mi se ne dopada. Čekam još neke. Možda dolazi u obzir i neka posudba.

Međutim, taj odlazak u novu sredinu za krilnog igrača s dva nastupa za hrvatsku reprezentaciju i neće biti toliko jednostavan. Vrijeme lagano curi...

- Znate moja razmišljanja. Bitni su mi novci, ali je bitno i igrati. Imam obitelj, imam klinca, bitno mi je zaraditi novce. Ali, neću sad tu trunuti u Turskoj, ne želim biti izvan terena i kazati da me boli briga. Nisam takav, nije to rješenje. Sad bih na mnogo toga pristao, samo da negdje odem, ne želim biti u tom cirkusu. Moja prednost jest što me puštaju besplatno, ali 90 posto liga je već počelo. Igraju se europske kvalifikacije, svi su uglavnom posložili momčadi, klubovi s budžetima su sastavili kadar - objasnio je Mario Šitum.

Ključne riječi

Komentara 13

LE
let3
18:10 22.09.2020.

Uvijek isto, idu za obećanim novcima u neke banana države pa poslije kukaju.

Avatar GeniKameni
GeniKameni
18:53 22.09.2020.

Ja vec pomislio... jos jedna pljuvacina po Mamicima.

BE
bezvrijedanyugodinar
19:35 22.09.2020.

Čuj ga ima djete, a plaću sigurno neloliko desetak tisuća eura, ako mu budu smanili plaću, naće ga moći prehraniti, a žena neće moći kupiti torbici ili cipele 🤣🤣🤣🤣

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije