Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otvoreno o svemu

Taravel: Dinamo je Real s Balkana, a nadam se da će Mamići izaći

Taravel
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
10.07.2015.
u 12:50

- Navijači ne dolaze na stadion jer se ne slažu s politikom kluba. Optužuju Mamića da prodaje mlade igrače. Stadion prima 35 tisuća gledatelja, a moramo igrati pred dvije tisuće.

Jeremy Taravel dao je intervju francuskim medijima u kojem je otvoreno pričao o Dinamu i Hrvatskoj. Za početak, objasnio je kako je uopće došao u Zagreb.

- Bilo je to u zimskom roku 2014. godine, iako sam trebao doći i ljeto prije toga. no, Dinamo je poslao ponudu nekoliko dana prije kraja roka, Lokeren nije imao zamjenu i transfer je propao. Ipak, nakon teških pregovora, u siječnju sam došao u Hrvatsku. Razgovarao sam u Lokreneu s bivšim hrvatskim reprezentativcem i on me savjetovao da odem u Dinamo, a privuklo me to što klub igra u Ligi prvaka, rekao je Taravel.

U Hrvatskoj nemate konkurenciju, je li to demotivirajuće?

- Čudno je malo, a pritisak na momčad je velika. Pod pritiskom smo i navijača i novinara. Možemo deset utakmica dobiti 5:0, ali ako je jedna 0:0, mediji će pisati negativno. Dinamo je Real Madrid Balkana, svaki dan se o njemu piše na četiri, pet stranica, a pritisak je golem. Ja sam stranac pa ne razumijem te komentare, ali domaći dečki su izloženiji.

Derbi s Hajdukom?

- To je napeto, pogotovo kada se igra tamo kod njih gdje je stadion pun, a navijači im puno znače. Evo anegdote, prošle godine njihovi navijači zbog nekog razloga nisu mogli ući na naš stadion i zaprijetili su igračima da ne smiju igrati, a tako je i bilo pa smo mi dobili 3:0. Bilo je nestvarno.

Čelnik Dinama Zdravko Mamić i njegov brat Zoran su u pritvoru...

- Da, optužili su ih za korupciju i utaju poreza, ali to je samo njihova priča. Ja se nadam da će dokazati nevinost jer oni će učiniti sve za klub i igrače.

Tko vas sad vodi?

- Zamjenik (Damir Krznar, nap.a.). To nije problem, momčad je ujedinjena i usredotočena na početak prvenstva i kvalifikacije za ligu prvaka.

Navijači?

- Navijači ne dolaze na stadion jer se ne slažu s politikom kluba. Optužuju Mamića da prodaje mlade igrače. Stadion prima 35 tisuća gledatelja, a moramo igrati pred dvije tisuće. Krajem prošle sezone je bilo 15 ili 20 tisuća i zato se moramo nadati da ćemo izboriti Ligu prvaka, kaže Taravel uz dodatak da mu je lijepo u Zagrebu, da je Hrvatska ugodna za život i da ne pomišlja na odlazak.

>>Dinamovim strancima nelagodno, 
ali još ne paničare

>>Igrači gledali Otvoreno i smijali se gazdi Mamiću

Ključne riječi

Komentara 14

Avatar Titanov sin
Titanov sin
15:41 10.07.2015.

Mamići mjesec dana na zasluženom odmoru ,ništa se drugo nije promijenilo . Dinamo je i dalje Dinamo a hajdug stara mušterija .Mamići će izaći i dominacija se nastavlja kao da nikad nije bilo zaslušenog odmora .

MI
mirsaanjac-
16:27 10.07.2015.

Puna podrska Mamicima. Bez njih bi Dinamo bio samo jos jedan Hajdug.

KU
Kurciban
13:25 10.07.2015.

Pa svakako će izaći, pitanje je samo kada.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije