Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večernji TV

Zbog državnog jamstva upitno je SP u reliju

reli
Foto: Večernji list
30.03.2018.
u 11:09

– Prema našim saznanjima taj dokument stoji u uredu predsjednika Vlade. Zašto, to ne znamo – rekao je Daniel Šaškin.

Svjetsko prvenstvo u reliju iduće se godine – u travnju ili listopadu – trebalo održati u Hrvatskoj

No, iako je načelno sve bilo dogovoreno, kasnimo s predajom dokumentacije. Konkretno, nedostaje potpis na državnom jamstvu od milijun eura. Iznos nije malen, ali ovakva jamstva nisu neuobičajena kod organiziranja sportskih događaja na svjetskoj razini.

– Traži se da država stoji iza toga projekta jer inače nema ništa od utrke. To je objašnjeno i našim vladajućima. Za ovaj projekt zainteresirani su brojni sponzori i trenutačno imamo osiguranih 70 posto sredstava – rekao je Daniel Šaškin i dodao:

– Po našim saznanjima taj dokument stoji u uredu predsjednika Vlade. Zašto, to ne znamo. Da smo taj dokument predali u osmom mjesecu prošle godine, ove godine bismo imali reli.

– Došli smo do toga da smo pokucali na vrata Svjetskog prvenstva, a još uvijek nemamo jamstvo države. Ovo je jedini način na koji možemo doći do nekoga iz Vlade. Ovo je administrativni fliper – ide od jednog do drugog stola i onda na kraju nestane – rekao je Juraj Šebalj.

Osim toga, više je studija pokazalo da bi se tih milijun eura višestruko vratilo u hrvatski državni proračun, i to ne samo putem PDV-a. Daniel Šaškin iz kluba organizatora Croatia relija i Juraj Šebalj, obojica poznati reli vozači, danas su u studiju za Večernji TV otkrili što se dogodilo s pričom koja ima sve uvjete da bude uspješna i profitabilna. Više pogledajte u videu.

Komentara 1

VO
vorda400
11:27 30.03.2018.

Samo propali nogomet u hr prolazi a u ostalim sportovima imamo više zlata i nagrada nego što su ih svi nogometaši ikad skupili ono treće mjesto 98 i to je bilo to ne treba državi utrka jer netko će iz MUP-a i raznih agencija morati napisati kakve dozvole a to je posao a cilj je što manje ako je ikako moguće ništa ne raditi a pokupiti plaću

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije