Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIJE DOBRO...

Neurokirurg otkrio zastrašujuće informacije o stanju Schumachera

Schumacher
Foto: Press Association/Pixsell
19.03.2018.
u 10:55

– Zdravstveno stanje Michela Schumachera gotovo sigurno neće se popraviti – otkrio je neurokirurg

Stanje Michaela Schumachera gotovo sigurno neće se promijeniti, poručio je neurokirurg Colin Shieff koji je godinama radio s ljudima koji su pretrpjeli ozljede mozga.

Prošlo je više od četiri godine otkako je sedmerostruki svjetski prvak u formuli 1 nastradao teško nastradao na skijanju. Schumacher je od tada u komi, a njegova obitelj odlučila se na potpunu privatnost pa se jako malo zna o zdravstvenom stanju automobilističkog asa.

A neurokirurg Colin Shieff, iako nikad nije liječio Schumachera, na temelju bogatog iskustva otkrio je što se može očekivati u takvim situacijama.

– Priroda ozljede i informacije koje dobivamo sugeriraju nam da je njegov mozak pretrpio veliku štetu. Kao posljedica toga, njegov mozak ne funkcionira kao moj ili vaš. Što je dulje u takvom stanju, sve je teže očekivati poboljšanja. Situacija se gotovo sigurno neće popraviti – rekao je Colin Shieff za Associated Press.

– Schumacher gotovo sigurno ne može razgovarati. Možda je u stanju pokazivati – ili se to može činiti ljudima oko njega – da je nesretan ili da mu nije ugodno. Ili možda može uživati gledajući svoju djecu ili slušajući glazbu koju je uvijek volio.

Može li se Schumacher potpuno ili djelomično oporaviti?

– Potpuno se ne može oporaviti. Jako je dugo u ovakvom stanju i izgubio je mišiće. Čak i da je otvorio oči i počeo govoriti, došlo je do gubitka memorije, a to će imati utjecaj na ponašanje i kognitivne funkcije te više nije ista osoba. A što se tiče djelomičnog oporavka – svaki napredak je oporavak.

Spominjalo se da liječenje Schumacherovu obitelj stoji i 200 tisuća eura tjedno.

– Mislim da je ta svota pretjerana – rekao je Shieff.

Komentara 27

DU
Deleted user
11:48 19.03.2018.

"...liječenje Schumacherovu obitelj stoji...", nije to liječenje, to je, nažalost, samo održavanje na životu.

AD
adler77
11:36 19.03.2018.

I ja mislim nema spasa za legendu

MO
modovisisajteMaraschino
12:18 19.03.2018.

to ja govorim od prvog dana jer susjed ima sličnu ozljedu koju je zadobio u prometnoj nesreći prije 20 godina. nema tu oporavka, 24 satna skrb i nazovi "život" u krevetu do smrti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije