Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Sport formula 1

Neurokirurg otkrio zastrašujuće informacije o stanju Schumachera

– Zdravstveno stanje Michela Schumachera gotovo sigurno neće se popraviti – otkrio je neurokirurg
19. ožujka 2018. u 10:55 27 komentara 130083 prikaza
Schumacher
Foto: Press Association/Pixsell

Stanje Michaela Schumachera gotovo sigurno neće se promijeniti, poručio je neurokirurg Colin Shieff koji je godinama radio s ljudima koji su pretrpjeli ozljede mozga.

Ring djevojka I U TOME UŽIVAJU Naše djevojke nisu seksualni objekti! One samo rade svoj posao

Prošlo je više od četiri godine otkako je sedmerostruki svjetski prvak u formuli 1 nastradao teško nastradao na skijanju. Schumacher je od tada u komi, a njegova obitelj odlučila se na potpunu privatnost pa se jako malo zna o zdravstvenom stanju automobilističkog asa.

A neurokirurg Colin Shieff, iako nikad nije liječio Schumachera, na temelju bogatog iskustva otkrio je što se može očekivati u takvim situacijama.

– Priroda ozljede i informacije koje dobivamo sugeriraju nam da je njegov mozak pretrpio veliku štetu. Kao posljedica toga, njegov mozak ne funkcionira kao moj ili vaš. Što je dulje u takvom stanju, sve je teže očekivati poboljšanja. Situacija se gotovo sigurno neće popraviti – rekao je Colin Shieff za Associated Press.

– Schumacher gotovo sigurno ne može razgovarati. Možda je u stanju pokazivati – ili se to može činiti ljudima oko njega – da je nesretan ili da mu nije ugodno. Ili možda može uživati gledajući svoju djecu ili slušajući glazbu koju je uvijek volio.

Može li se Schumacher potpuno ili djelomično oporaviti?

– Potpuno se ne može oporaviti. Jako je dugo u ovakvom stanju i izgubio je mišiće. Čak i da je otvorio oči i počeo govoriti, došlo je do gubitka memorije, a to će imati utjecaj na ponašanje i kognitivne funkcije te više nije ista osoba. A što se tiče djelomičnog oporavka – svaki napredak je oporavak.

Spominjalo se da liječenje Schumacherovu obitelj stoji i 200 tisuća eura tjedno.

– Mislim da je ta svota pretjerana – rekao je Shieff.

Michael Schumacher NAPUNIO 49 GOD Ima li nade za Schumachera? Liječnik tvrdi da bi se legenda mogla oporaviti 'Muški sport' Žene u formuli 1: Evo kako će ih čelnici FIA-e ubaciti u oktanski cirkus Michael Schumacher Ima nade Bivši Schumacherov šef: Michael se bori, nije se predao
Hrvatska - Španjolska
EP
Španjolski mediji ovako su najavili finale s Hrvatima: To smo već doživjeli
Plin
SMANJENJE CO2
Perspektive plina kao alternativnog goriva u prometu u Hrvatskoj
  • Deleted user:

    "...liječenje Schumacherovu obitelj stoji...", nije to liječenje, to je, nažalost, samo održavanje na životu.

  • adler77:

    I ja mislim nema spasa za legendu

  • modovisisajteMaraschino:

    to ja govorim od prvog dana jer susjed ima sličnu ozljedu koju je zadobio u prometnoj nesreći prije 20 godina. nema tu oporavka, 24 satna skrb i nazovi "život" u krevetu do smrti