Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA ERA NOGOMETA

Sve što trebate znati o novoj Ligi prvaka: Mnogi su bijesni, ali Uefa obećaje bolje natjecanje

firo : 01.05.2024, football, football, UEFA CHAMPIONS LEAGUE, season 2023/2024, UCL, CL, semi-final, first leg, BVB, Borussia Dortmund - PSG, Paris Saint Germain
Ralf Ibing/DPA
18.05.2024.
u 11:04

Borbe i debate oko te promjene formata trajale su od 2019. do 2022. godine, kad je konačno na zasjedanju krovne europske nogometne organizacije Uefe u Beču odlučeno da će se ići u drastičnu promjenu natjecanja. U tom periodu bilo je raznih žestokih oponenata i okršaja. Sjetimo se samo 2021. godine i pokušaja kreiranja Europske superlige, esencijalno zatvorene lige za najveće i najbogatije klubove svijeta, no taj pokušaj završio je neuspješno i na kraju se većina nadležnih složila za mijenjanje Lige prvaka koja više neće imati fazu po skupinama, već ligašku fazu

Ključne riječi

Komentara 7

DU
Deleted user
11:44 18.05.2024.

LIga Prvaka treba i na kraju bude ko NBA.Siguran sam.Zatvoreno natjecanje 10 -12 top klubova To je tako, pa svake godine imamo manje više iste polufinaliste ,klubove sa najviše love i mogućnosti.Sva ostala kukavelj mogla bi igrati Europsku Ligu. A Konferencijsku ligu i sl. budalaštine treba ukinuti.Naravno naši klubovi bi eventualno mogli do Euro lige ali bi se talenti prodavali ovima u Ligiprvaka za milijarde. I svi sretni.

Avatar Stradun
Stradun
11:20 18.05.2024.

Uefa obećava bolje natjecanje. Obećava.

Avatar sitneduše
sitneduše
18:24 18.05.2024.

Onda, u slijedećm koraku Liga prva će se igrati u Dubaju, Riadu ili New Yorku ili Pekingu - tko više plati....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije