Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vaterpolist 2014.

Sukno prvi put: Drago mi je da je došao red i na mene!

Vaterpolist godine
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/9
21.12.2014.
u 09:20

Napadač Primorja i reprezentacije osvojio prvog sikiricu Cavtaćanin pobijedio s najvećom razlikom dosad – pobjegao je 17 bodova

Bilo je to samo pitanje trenutka, zapravo godine. Kada će Sandro Sukno prvi put biti proglašen najboljim hrvatskim vaterpolistom. I dogodilo se 2014. godine.

U zagrebačkoj Noći hrvatskog vaterpola, zajedničkoj svečanosti Hrvatskog vaterpolskog saveza i Večernjeg lista, koja je održana sinoć u Kristalnoj dvorani hotela Westin, 24-godišnji je Cavtačanin popunio i tu prazninu u svojoj trofejnoj kolekciji. Pobijedio je s najvećom razlikom dosad - svoje glavne konkurente Nikšu Dobuda i Josipa Pavića pretekao je za čak 17 bodova.

Tako je odlučio Večernjakov žiri, koji su, kao i dosad, činili bivši vaterpolski asovi i vaterpolski treneri. I to iz svih hrvatskih vaterpolskih središta: Mile Smodlaka iz Dubrovnika, Siniša Školneković i Tino Vegar iz Splita, Ante Mile Nakić iz Šibenika, Samir Barać iz Rijeke te Duško Baždar i Aleksandar Černi iz Zagreba.

Izdanak vaterpolske obitelji

Suknu je tako prvi put pripala tradicionalna nagrada - statua Vaterpolist, rad akademskog kipara Stipe Sikirice. Nagradu mu je uručio Stjepan Blažević, zamjenik glavnog urednika Večernjeg lista. Posljednje tri godine Sandro je u tom izboru bio drugi: 2011. godine devet a 2012. 12 bodova iza Josipa Pavića, a lani su ga samo dva boda dijelila od Nikše Dobuda.

Večernjakovim plaketama nagrađeni su i članovi najbolje sedmorke. I tu nije bilo velikih promjena. Umjesto Damira Burića i Andre Bušlje, u elitnih sedam ušli su Luka Lončar i Petar Muslim. A svoja mjesta zadržali su: Josip Pavić, Sandro Sukno, Paulo Obradović, Maro Joković i Nikša Dobud.

Sandro Sukno rođen je 30. lipnja 1990. u Dubrovniku. Njegov otac Goran bio je proslavljeni vaterpolist a tim se sportom bavio i Sandrov stariji brat Ivan. Sandro je s hrvatskom reprezentacijom osvojio olimpijsko zlato u Londonu 2012. a bio je i u šampionskoj momčadi na EP-u u Zagrebu 2010. godine. Spomenimo još da ima i tri svjetske bronce (iz Rima 2009., Šangaja 2011. i Barcelone 2013.). Nastupao je za Jug i Pro Recco, a sada je u Primorju. Za njega su članovi žirija rekli da je jedan od najkompletnijih igrača današnjice, da je među najboljim napadačima na svijetu, da ima odličan pregled igre i neuhvatljiv udarac i za najbolje vratare te da je užitak gledati s kakvom lakoćom igra...

Nisam bio nestrpljiv

A sam slavljenik kaže:

- Drago mi je da sam izabran za najboljega. Nisam bio nestrpljiv, znao sam da biraju stručni ljudi i da će doći red i na mene. Drago mi je da se to dogodilo ove godine.

Trofej HVS-a pripao je vrataru Mladosti i reprezentacije Josipu Paviću.

>>Mladost šokirala Jug i dočekuje Primorje

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije