Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'SENZACIJA'

Strani mediji izvještavaju o velikom iznenađenju u režiji Hrvata, evo što pišu

Filip Zubčić
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
1/6
22.02.2020.
u 08:57

"Utrka Svjetskog kupa u Japanu donijela je iznenađujućeg pobjednika. To nisu favoriti Henrik Kristoffersen, Žan Kranjec ili Alexis Pinturault nego Hrvat Filip Zubčić", piše austrijski Kurirer te napominje da se Zubčić bio i senzacija ranije kada se u Alta Badiji zamalo zabio u čovjeka u ciljnoj ravnini.

Hrvatski skijaš Filip Zubčić ostvario je svoju prvu pobjedu u Svjetskom kupu osvojivši prvo mjesto na veleslalomu u Yuzawa Naebi u Japanu. Zubčić je pobijedio nakon sjajne druge vožnje nakon što je u prvoj vožnji ostvario 12. rezultat.

Drugi je bio Švicarac Marco Odermatt sa zaostatkom od 0,74 sekunde, dok je treći bio Amerikanac Tommy Ford koji je za Zubčićem zaostao 1,07 sekundi.

Vijest o slavlju Zubčića prenijeli su brojni strani mediji, a u njihovim se izvještajima često može pročitati da je ovo senzacija. Evo nekih reakcija.

"Uzbudljiva druga vožnja osigurala je prvu pobjedu Hrvatu Filipu Zubčiću koji je sve iznenadio u Japanu. Favoriti nisu dobro prošli po teškim vremenskim uvjetima", piše portal francuske televizije.

"Utrka Svjetskog kupa u Japanu donijela je iznenađujućeg pobjednika. To nisu favoriti Henrik Kristoffersen, Žan Kranjec ili Alexis Pinturault nego Hrvat Filip Zubčić", piše austrijski Kurirer te napominje da se Zubčić bio i senzacija ranije kada se u Alta Badiji zamalo zabio u čovjeka u ciljnoj ravnini. Opširnije o tom događaju možete pročitati ovdje.

O iznenađenju u režiji Hrvata piše se i u susjedstvu. "Senzacija u Japanu: Hrvat Zubčić majstorski do prve pobjede", navodi slovenski Siol. Sarajevski portal Klix podsjeća da je Hrvatskoj ovo prva pobjeda nakon " sedam godina čekanja i pobjede Ivice Kostelića u Kranjskoj Gori 2013. godine".

Ključne riječi

Komentara 8

KH
Khala
09:04 22.02.2020.

Kakva je Hrvatska sportska sila, strasno! Bravo, Zubčiću!

IL
ilijan
09:41 22.02.2020.

Bravo Filipe, to sam čekao!

Avatar Hrvatski domobran
Hrvatski domobran
10:39 22.02.2020.

Mi Hrvati!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije