Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUDAČKI EKSPERT

Strahonja o Pajačevom suđenju na derbiju: Jako dobro, možemo stvarno biti zadovoljni

Split: Derbi Hajduka i Dinama na stadionu Poljud
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/6
02.10.2023.
u 08:37

- Bio je siguran, pokretljiv, bio je na mjestu. Možemo razgovarati o prekršaju dva, sigurno da u ovakvom intenzitetu mora biti propusta. No, ono što je važno jest kontrola utakmice, odluka prekršaja, incidentne situacije u kaznenom prostoru. Povjerenje mu treba apsolutno dati za pravo.

Hajduk je jučer u derbiju na Poljudu s 1:0 svladao Dinamo, a utakmicu je sudio Igor Pajač. Sudački ekspert Marijo Strahonja prokomentirao je dijeljenje pravde u HTV-ovoj emisiji Stadion.

- Možemo biti stvarno zadovoljni suđenjem, derbi je bio jako dobro odsuđen. Uz dvije incidentne situacije. Sudac je bio siguran, stabilan, dobro pokretljiv. Možda detalj ili dva, ali to ne bi trebalo pokvariti generalnu ocjenu suca Igora Pajača - rekao je Strahonja koji je otkrio koju bi mu ocjenu dao.

- Visoka četvorka je ocjena. Izuzetno miran, siguran i staložen, to su preduvjeti za kvalitetnu kontrolu i vođenje utakmice. Ulazak vrlo impresivan s obzirom na dvije incidentne situacije. Žuti karton Emreliju i Melnjaku. Možda oko 35. minute jedan krivi aut. Vrlo kvalitetno je "izmenađirao" ispred klupa jedne i druge ekipe, treneri su ga uvažavali. Moramo biti stvarno zadovoljni suđenjem. Sigurno nije bila lagana i jednostavna utakmica. Bio je siguran, pokretljiv, bio je na mjestu. Možemo razgovarati o prekršaju dva, sigurno da u ovakvom intenzitetu mora biti propusta. No, ono što je važno jest kontrola utakmice, odluka prekršaja, incidentne situacije u kaznenom prostoru. Povjerenje mu treba apsolutno dati za pravo. 

 

Komentara 3

DU
Deleted user
11:03 02.10.2023.

Natezao za hajduk, male stvari ali to je pomoglo hajduku, nekoliko istih faulova nije sudio niti dao žute kartone hajdukovcima, ja bih mu dao ocjenu 2 zbog toga.

DE
Dex
09:59 02.10.2023.

Melnjak povlači za ruku igrača i to dobrih pola minute a sudac mu ne želi dati žuti jer bi mu to bio drugi, Livaja stalno maše i prigovara i fobije sam ojedan žuti, Sahiti za tri očigledne simulacije je trebao dobiti bar dva žuta kao i za ntjeravanje suca i traženje nepostojećeg prekršaja, Krovinović također oprošten žuti za izuzetno pogibeljnje startiove na zglob igrača ...... da je sudio po pravilima Hajduk je trebao završiti sa 7 igrača

EJ
ejStef
09:33 02.10.2023.

Suđenje je bilo OK. Možda ono gdje je Ljubičić povukao za dres Hajdukovog krilo, to je trebalo suditi, no trebao je dati žuti kada su pokosili Perkovića na centru, nakon čega je šepao i na kraju morao van... Ostalo, što su Hajdukovci protestirali, dobro je izdržao. Npr. kada je Livaja vježbao kung fu na Periću ili kada se Sahiti spotaknuo na loptu. Čak i onaj Melnjakov aut ispred Hajdukove klupe kada su svi skočili bio je aut za Dinamo, a pritisak na vrhu... Čudna su ta neka pravila kako ih tumači Hajduk... Po meni je trebalo produžiti utakmicu još 2 minute, mada to Dinamu ne bi ništa pomoglo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije