Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSLASTICA

Stipe Miočić u borbi za UFC titulu ekskluzivno na Fight Channelu!

Stipe Miočić
Fight Site
25.01.2016.
u 16:50

Prilika da zaista ukrsti rukavice s teškaškim prvakom stigla je mnogo ranije od očekivanog.

Stipe Miočić je i službeno prvi izazivač UFC-ove teške kategorije! Hrvatski MMA borac će u noći sa subote na nedjelju, 7. veljače napasti navrijedniji borilački pojas današnjice te će u glavnom dijelu UFC-a 196 pokušati postati UFC prvak. Uz ekskluzivan izravni prijenos na Fight Channel PPV FightChannelTV.com, po prvi puta u povijesti će jedan Hrvat imati priliku stići do titule UFC šampiona.

Na drugoj strani oktogona u slavnoj lasvegaškoj MGM Grand Garden Areni stajat će aktualni vlasnik pojasa, Brazilac Fabricio Werdum. Stipe Miočić je napokon dobio svoju priliku. Mjesecima je agitirao za ono što je objektivno svojim rezultatima i nastupima i zaslužio – mjesto prvog izazivača. No Dana White mu je najprije poručio da “postane popularniji”, a kada je Miočić demolirao i bivšeg prvaka Andreija Arlovskog šef UFC-a više nije imao izbora nego popustiti moćnom “Vatrogascu”.

Prilika da zaista ukrsti rukavice s teškaškim prvakom stigla je mnogo ranije od očekivanog. Naime, 7. veljače u Las Vegasu smo trebali pratiti revanš između Fabricija Werduma i Caina Velasqueza – aktualnog i bivšeg prvaka. Kad se Meksikanac ponovno ozlijedio (i to samo dva tjedna prije ulaska u oktogon), UFC nije imao izbora negoli ponuditi Stipi priliku da se debelim slovima upiše u MMA povijest. Ukoliko pobijedi Werduma, Miočić će postati prvi Hrvat u povijesti UFC-a koji se oktitio danas najvrijednijim pojasem borilačkog sporta!

Legendarna MGM Grand Garden Arena u Las Vegasu je rezervirana za najveće UFC spektakle, a UFC 196 je upravo takav event. Osim Miočića i Werduma, iste večeri ćemo gledati bivšeg prvaka u velter kategoriji Johnyja Hendricksa, popularnog Royja “Big Country” Nelsona, veliku nadu Oviencea St. Preuxa i vječnog izazivača Josepaha Benavideza. Početak ove borilačke poslastice kreće u noći sa subote na nedjelju u 04:00 sata. Ekskluzivan prijenos pogledajte na Fight Channel PPV-u (Bnet, MaxTV) i FightChannelTV.com-u.

A kako je Miočić stigao do prilike života?

Stipe Miočić se nakon vrlo uspješne sportske karijere na Sveučilištu u Clevelandu, gdje se bavio ‘baseballom’, hrvanjem i boksom, 2010. okrenuo profesionalnom MMA-ju. Tek nekoliko mečeva i impresivnih pobjeda trebalo je ovom 193 centimetra visokom i 107 kilograma teškom američkom Hrvatu da na sebe skrene pažnju velikih promocija. 2011., samo godinu dana nakon MMA debija, Miočić potpisuje ugovor s UFC-om na temelju šest impresivnih pobjeda prekidom. 4. lipnja uspješno debitira na UFC-u 136 protiv iskusnog teškaša Joeyja Beltrana, a seriju pobjeda nastavlja protiv De Friesa i Del Rosarija. Do sada je u slavnom oktogonu nastupio deset puta uz sjajnih 8-2. Svladao je među ostalim i Royja Nelsona, Gabriela Gonzagu, Fabija Maldonada, Marka Hunta i Andreija Arlovskog. Jedina dva poraza su stigla od Stefana Struvea 2012. i od bivšeg prvaka Juniora dos Santosa 2014. godine. Trenutačno je i službeno svjetski broj dva u teškoj kategoriji elitne borilačke promocije.

>> Sjajna vijest: Stipe Miočić za dva tjedna borit će se za naslov prvaka!

Foto: Fight Site

Komentara 1

Avatar mojrodjo
mojrodjo
19:21 25.01.2016.

ajmo Stipe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije