Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Igor Štimac misli da će Iran biti pravi test vatrenima

Štimac: Iranci su mnogo jači od Austrije

27.05.2006.
u 18:41

OSIJEK - Srca su nam nakon Beča i briljantne pobjede nad Austrijom bila puna ponosa i naboja. Hrvatska je misiju zvanu Svjetsko prvenstvo počela kako se samo poželjeti može. I slažemo se s izbornikom Cicom Kranjčarom kada kaže da je svaka reprezentativna pobjeda vrijedna. Posebno u gostima.

A danas će u Osijeku vatreni protiv Irana imati premijeru u domovini. Jedina prijateljska utakmica koja se igra u Hrvatskoj. Ludnica se oko reprezentacije osjeća, Gradski vrt bit će pun, pozitivan, onaj prepoznatljivi hrvatski naboj raste.

Fanatizam gostiju
- Odlično je što se stvorilo pozitivno ozračje. Koje dobrim rezultatima u prijateljskim utakmicama valja održavati do dvoboja s Brazilom. Iran će biti pravi test Cici i momcima. Momčad Branka Ivankovića mnogo je jača od Austrije. Uostalom, riječ je o sudioniku SP-a, o igračima koji imaju štih i vic, ali i fanatizam. I oni će u utakmici s nama tražiti pumpanje svog optimizma. Pritisak je na naše igrače velik, ali to je šala mala u odnosu kakav pritisak vlada u Iranu - kaže Igor Štimac.
Proslavljeni reprezentativac koji će u Njemačkoj raditi kao komentator Hrvatske televizije misli da ne treba stvarati euforiju oko pripremnih utakmica.

- Važni su rezultati, pobjede. Ali najvažnije je ono što će biti u Njemačkoj. Euforija nam ne treba, ne smije joj biti mjesta ni dok igramo u skupini. Euforija neka zavlada od osmine finala Svjetskog prvenstva - rekao je Štimac.

Beč pokazao zrelost
Jedan od glavnih igrača opjevane generacije iz Francuske drži da četiri jake prijateljske utakmice nisu previše za tu momčad.
- Mi smo imali manje utakmica. I lošije protivnike. Ali tada smo teško i dolazili do utakmica. U ono vrijeme malo tko je od velikih mario za Hrvatsku. Danas je situacija drukčija. Hrvatsku traže i cijene - veli Štimac.

Posebno je fasciniran osjećajem koji je stekao nakon trijumfa u Beču.
- Dok su svi oko igrača zbog briljantne pobjede padali u nesvijest, oni su je doživjeli kao nešto normalno. To je dokaz zrelosti, samopouzdanja, vjere u sebe i svoju snagu. Zamislite jednog Klasnića, koji zabije dva gola, dva prava remek-djela, i onda priča kako je najvažnije da momčad igra dobro, da on samo radi svoj posao. Imaju ti momci duha, i uvjeren sam, mogu daleko. Vrlo daleko - zaključio je Igor Štimac.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije