Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stanić o Meksiku

Zar svim pametnjakovićima 12 godina nije bilo dovoljno da nešto naučimo?

Hrvatska - Meksiko
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
25.06.2014.
u 17:34

Nadigrali su nas u skoro svim elementima nogometne igre, a načeli i dotukli našim tajnim oružjem - prekidima! Vama dragi čitatelji i analitičari ostavljam prostor da raspravljate o tome tko je trebao biti istureniji, a tko povučeniji.

Mario Stanić u kolumni za Igralište.hr osvrnuo se na utakmicu Hrvatske i Meksika, a sve je povezao s utakmicom protiv istog protivnika na SP-u 2002. godine.

"2002. u dalekom Japanu  u prvoj našoj utakmici ždrijeb je kao protivnika donio reprezentaciju Meksika. Po mnogim analitičarima, stručnjacima, stožeru, novinarima i svim ostalim pametnjakovićima naša velika prednost i šansa su upravo bili prekidi.

Prekid je pola gola, kaže stara nogometna fraza, a mi smo rođeni nebeski skakači. Dominantnost u zraku je genetski predodređena nama Hrvatima kad god se sretnemo sa niskim Meksikancima. Dovoljno je samo iz prekida visoko nabiti loptu u zrak, po mogućnosti u šesnaesterac i već je jedan nula za nas. Što će jadni Meksikanci kad im Bog nije podario visinu i odraz?!

Pišem namjerno o ovom elementu nogometne igre, jer smatram kako se treba konačno otkriti istina. Koliko još utakmica trebamo odigrati protiv 'Mehica' da shvatimo kako zračnim prostorom ne gospodarimo mi? Izgleda da  je dvanaest godina prekratak rok da bi nešto naučili. Visina je dobrodošla, ali kad se ide u polje brati jabuke… sama visina ništa ne znači, potrebno je spojiti puno toga. Recimo -  hrabrost, odlučnost, odraz  i TAJMING.

Šalu na stranu, moramo čestitati Meksiku koji je odigrao izvanredno utakmicu i bio bolja momčad. Nadigrali su nas u skoro svim elementima nogometne igre, a načeli i dotukli našim tajnim oružjem - prekidima! Vama dragi čitatelji i analitičari ostavljam prostor da raspravljate o tome tko je trebao biti istureniji, a tko povučeniji. Vi  analizirajte jel' nam trebao pravi zadnji vezni ili smo morali još pojačati bokove. Vi sigurno znate i zašto je Mandžo bio izoliran i kojom taktikom bi pobijedili Meksiko. Ja o tome nemam pojma i nije me sram priznati. Jedino što znam i to tek sada nakon 12 godina je banalna činjenica da su Meksikanci  narasli i da su postali opasni u zraku, to jest u prekidima."

Cijelu kolumnu pročitajte na Igralište.hr

>>Čitatelji Večernjeg lista složni su – ovo u Brazilu bio je neuspjeh!

>>Igrači brzo odjurili u autobus i razočarali navijače koji su skandirali Kovaču

Komentara 43

Avatar TvojUjko
TvojUjko
18:10 25.06.2014.

I što sad??? Hehe sad smo mi tako dobri da moramo osvojiti SP, pa nismo!!! Uvijek imamo velika očekivanja od reprezentacije, države, politike, turizma.....i uvjek se ......

MA
malena27
18:06 25.06.2014.

A da mozda proglasimo tri dana zalosti zbog ispadanja sa SP? Dajte molim vas! Get over it!!!!!

KR
krešica
18:06 25.06.2014.

Nevjerojatno. Ne znam da li ste primjetili, skoro pa sve europske države se vraćaju kući, a latinoameričke i dalje igraju. A zašto?? Pa možda jer imaju kondiciju igrat 90 min u prokletoj sauni!!!!!!! Kaj vi mislite da se može sam' tak' trčat na 30 stupnjava i na vlažnosti od 90%? U ragbiju igrači koriste rashladne prsluke jer bi ih pola dobilo infarkt, a ovdje kad igrač umre zapale mu svijeću i kažu da je valjda imao srčanu manu. I nije nas samo Meksiko izbacio nego i Brazil. Ali nitko neće reć' da je Hrvatska imala pošteno suđenje da bi sad igrala dalje, nego ćemo odmah počet pljuvat' i govorit da je repka limitirana je su tak vani novinari rekli. Da su to "limitirani" igrači onda ne bi igrali u klubovima kojima igraju i ne bi toliko zarađivali.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije