Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MIŠLJENJA I KOMENTARI

Čitatelji Večernjeg lista složni su – ovo u Brazilu bio je neuspjeh!

Hrvatska
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
24.06.2014.
u 16:44

– Ne mogu biti zadovoljan ovakvom igrom, pristupom i izborom igrača, pa čak ni izbornikovim odlukama – tvrdi naš čitatelj

Euforija je splasnula i nakon prospavane noći čitatelji Večernjeg lista bili su jasni – smatraju da nismo napravili velik uspjeh i da smo prerano ispali sa Svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu.

Skoro sedamdeset posto čitatelja smatra da smo zakazali te da se ispadanje u skupini može i mora smatrati isključivo kao neuspjeh. Postoje i oni koji vide rezultat na pozitivan način pa ističu da je dobra stvar što smo se uopće kvalificirali na prvenstvo. Njih je malo više od 25 posto, a svega pet posto je onih koji misle da je ovo bio dobar rezultat te da jednostavno nismo imali sreće.

Naši čitatelji i objasnili su zašto su na anketi glasovali onako kako su glasovali.

– Mislim da bi ova utakmica na prvenstvu trebala biti zadnja za Olića zbog njegovih godina, Rebić je budućnost i čeka k'o zapeta puška, a Pranjić i Jelavić ionako nikad nisu ni bili kvaliteta za reprezentaciju – smatra korisnik pod nadimkom Don Kihot.

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)

Mnogi naglašavaju ponos zbog reprezentacije, ali ne žele se suzdržati od dobronamjerne kritike.

– Ponosan sam uvijek na Hrvatsku, ali ne mogu biti zadovoljan ovakvom igrom, pristupom i izborom igrača, pa čak ni izbornikovim odlukama. Rakitić i Modrić igraju limitirane defenzivne role – pita se Trpimirprvi, a slično smatra i korisnik Soapx:

– Mislim da trebamo biti ponosni na ekipu. Istina je da Modrić i Raketa trebaju više naprijed jer ako u svojim klubovima pružaju najviše na tim pozicijama, bit će sigurno tako i u repki. Kovač gleda repku iz perspektive jake obrane jer je i sam igrao u obrani. Olić, Pranjić i Pletikosa nažalost su ''out'' jer imamo kvalitetne zamjene za njih i Kovač ih treba maknuti bez obzira na to što su zajedno igrali i prijatelji su. Reprezentacija UVIJEK mora biti na PRVOM MJESTU neovisno o prijateljstvima. Repka, to smo svi mi, i zato želimo samo najbolje.

No Ardo 1944 pita se: "Zar možemo biti ponosni što smo pobijedili samo Kamerun?" dok Bandopoly tvrdi da je bolje to što smo izgubili s ovakvom gol-razlikom nego da je bilo neriješeno.

Korisnik pod nadimkom pozitiva ponudio je detaljnije objašnjenje svog stava o (ne)uspjehu reprezentacije.

– Prvu utakmicu s Brazilom smo odigrali vrlo dobro, drugu s Kamerunom sjajno. Realno, Kamerun je slabija momčad od nas. Najvažniju utakmicu, ovu s Meksikom, zakazali smo. Što je uzrok tome? Jesu li zaista meksički igrači bili toliko bolji ili smo mi imali taktički loše zamišljenu igru? Djelovali smo izgubljeno. Ipak, treba vjerovati ovoj ekipi. Treba im očito više vremena da postanu još bolji. Rezime našeg sudjelovanja na ovom svjetskom prvenstvu je ocjena dobar.

Ostale komentare pročitajte OVDJE.

>> Je li vas Hrvatska razočarala ili ipak trebamo biti ponosni?

Komentara 28

LA
laki13
17:47 24.06.2014.

stručni stožer nije stručan

VE
verakruz
20:32 24.06.2014.

Ja nisam složan! Šta bi vi, Niko je izbornik samo pola godine i da bude svejtski prvak! E toga nema nigdje. Pljuvači dolaze na svoje, a da smo prošli dalje, dizali bi ga u nebesa. Niko Kovač je prava osoba za izbornika i treba mu dati šansu i ubuduće. Koga biste vi za izbornika? Svatko bi nekoga iz svoga kluba možda?

BU
bumtresurnebes
19:06 24.06.2014.

Ovo blijedo izdanje je samo ogledalo HNS-a i način na koji isti funkcionira zadnjih godina, repka je zadnje dobre utakmice odigrala u Austriji i Švicarskoj, ostalo su bljeskovi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije