Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vrući Split

Srpski huligani najavljuju da će zapaliti cijeli Split

'30.10.2010., stadion Poljud, Split - Nogometna utakmica 13. kola 1. HNL izmedju HNK Hajduk i NK Hrvatski dragovoljac. Torcida Photo: Nino Strmotic/PIXSELL'
'Nino Strmotic/PIXSELL'
01.11.2010.
u 18:21

Policija traži "bombaše" iz utakmice s Hrvatskim dragovoljcem.

Splitska policija i dalje traži "bombaše s Poljuda". U nedjelju i ponedjeljak obavljeno je više obavijesnih razgovora, koji se nastavljaju. Do sada je ispitano na desetke ljudi. Kaznena prijava podnesena je, za sada, protiv nepoznatog počinitelja.

Očevid u unutarnjem dijelu šetnice ispod sjeverne tribine Gradskog stadiona Poljud završen je. Policija je priopćila kako osnovano sumnja da su za vrijeme nogometne utakmice Hajduk - Hrvatski dragovoljac u prostor šetnice nepoznati počinitelji ubacili više eksplozivnih naprava, od kojih su neke eksplodirale.

Zbog detonacije uništena su i oštećena stakla na poslovnim prostorima koji se nalaze ispod sjeverne tribine. Materijalna šteta bit će naknadno utvrđena.

Inače, Torcida je na utakmici proslavljala svoj šezdeseti rođendan, uz puno pirotehnike, bengalki i dimnih bomba.

Kao da na Poljudu već nema dovoljno "dinamita", oni koji žele zlo Hajduku i Torcidi za četvrtak i uzvrat protiv Zenita najavljuju nove probleme.

Znajući kako je Torcida dočekana u Sankt Peterburgu gdje su u napadima u hotelu i na ulici torcidašima oteti transparenti te su podmuklo pretučeni, srpski list Kurir u huškačkom tekstu pod naslovom "Srbi i Rusi ruše Split" prenosi izjavu pripadnika jedne beogradske navijačke skupine:

"Nije tajna da će naša pravoslavna braća prije odlaska u Hrvatsku svratiti u Beograd. Očekujemo ih već danas ili sutra, a onda zajedno krećemo u Split. Ne bih otkrivao detalje, osim da će nas biti dovoljno da srušimo i zapalimo cijeli Split!"

Možda je riječ "samo" o huškanju i ne bi bilo čudo da se na kraju nitko od srpskih i ruskih huligana i ne pojavi u Splitu, no prijetnja je odaslana i splitska policija morat će se dobro pripremiti za četvrtak i utakmicu Europske lige Hajduk - Zenit.

Treba li uopće podsjećati da su Splićani pod posebnim povećalom Uefe nakon dimnog zastora na prvoj utakmici Europske lige protiv Anderlechta i napada na gostujuće navijače u gradu.

Ključne riječi

Komentara 66

VZ
veki_zg
22:55 01.11.2010.

ovaj grobar je neki večernjakovac :P

MA
manga69
19:43 01.11.2010.

Mislim da su srbi rekorderi po gubljenu ratova! Jesu li oni ikad dobili koji rat? U biti srba i nema nego su to sve turski pravoslavci

Avatar GrobarPk
GrobarPk
22:13 01.11.2010.

Mnogo ste bre dosadni, ajd cao!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije