Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Peljto novi sudac u LP

Srbija i BiH imaju svoga čovjeka u eliti, a Hrvatske tamo odavno nema

Champions League - Group E - Feyenoord v Celtic
Piroschka van de Wouw/REUTERS
12.02.2024.
u 08:33

Peljto se prikjučio elitnoj skupini sudaca na kojoj su još djelitelji pravde iz Srbije i Slovenije. Hrvatska već neko vrijeme, nakon Ivana Bebeka, nema suca na toj razini.

Irfan Peljto, najbolji bosanskohercegovčki sudac, dijelit će pravdu na utakmici osmine finala Lige prvaka između RB Leipziga i madridskog Reala. Tako će postati prvi nogometni sudac iz BiH koji će suditi utakmicu nokaut-faze Lige prvaka.

Bit će ovo već osma utakmica Peljte u Ligi prvaka. Peljti će u utorak asistirati Travničanin Senad Ibrišimbegović i Mostarac Davor Beljo, dok će četvrti sudac biti Miloš Gigović iz Bosanske Gradiške.

Ovo će Peljti biti osma utakmica na centru u Ligi prvaka. U sezoni 2021/2022 je postao sudac iz BiH koji je dijelio pravdu u grupnoj fazi Lige prvaka.

Tada je sudio utakmicu Bešiktaša i Ajaxa, a nakon toga je bio glavni sudac na utakmicama Juventus - Malmo, Club Brugge - Bayer Leverkusen, Copenhagen - Sevilla, Feyenoord - Celtic, Union Berlin - Napoli i Šahtar - Barcelona.

Peljto se tako prikjučio elitnoj skupini sudaca na kojoj su još djelitelji pravde iz Srbije i Slovenije. Hrvatska već neko vrijeme, nakon Ivana Bebeka, nema suca na toj razini.

 
Ključne riječi

Komentara 2

AN
Antonio1952
20:58 14.02.2024.

Hrvati sve svoje pljuju i ne cijene , pa zasto bi to radili drugi. Hrvatski sudci nisu nista gori od drugih.

Avatar volim fritule
volim fritule
09:09 12.02.2024.

ako bih Plenković imenovati suca za LP ništa od toga i tako če biti smjenjen poslije prve utakmice ili možda da Turkija pošalje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije