Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRENER WEST HAMA

Slaven Bilić hvali srpskog trenera: 'Guardiola, Ancelotti, Mourinho i Ferguson nisu mu ni blizu'

Slaven Bilić
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
02.06.2016.
u 09:26

– Bio sam veliki obožavatelj Utah Jazza. Sjećam se da smo 1998., tijekom SP-a u Francuskoj, moj cimer Robert Prosinečki, koji je također bio lud za NBA-om, i ja u 1 ujutro gledali finale nakon što smo svladali Jamajku. Michael Jordan zabio je pobjednički koš, a ja sam bio razočaran.

Slaven Bilić s West Hamom nalazi u SAD-u na pripremnoj turneji pa je hrvatski trener tu priliku iskoristio da s Amerikancima popriča o košarci.

– 1990. u NBA ligi nije bilo puno stranaca, no iz Splita je bilo više igrača nego praktički iz ostatka svijeta. Bilo su petorica ili šestorica – Toni Kukoč, Dino Rađa, Žan Tabak, Dražen Petrović (rođen u Šibeniku), Stojko Vranković (Drniš)... Nogomet i košarka tada su bila dva najpopularnija sporta. Momčad iz moga Splita tri puta je bila europski prvak s igračima koji su kasnije napravili NBA karijere. U bivšoj Jugoslaviji imali smo nevjerojatnu košarkašku kulturu. Čak i danas Hrvatska, Srbija i Slovenija daju nekoliko NBA igrača – rekao je Bilić, prenosi stranica kluba.

– 1992. u finalu Olimpijskih igara vodili smo 25:23 iako je američki Dream Team bio puno bolji – dodao je Bilić pa se prisjetio legendarnog Dražena Petrovića.

– On je bio sjajan. Bio je primjer sportaša koji je lud za igrom i stalno trenira. Prije nego što je poginuo, nadali smo se da će biti All-Star igrač.

Otkrio je i za koga je navijao dok je bio mlađi.

– Bio sam veliki obožavatelj Utah Jazza. Sjećam se da smo 1998. tijekom SP-a u Francuskoj moj cimer Robert Prosinečki, koji je također bio lud za NBA-om, i ja u 1 ujutro gledali finale nakon što smo svladali Jamajku. Michael Jordan zabio je pobjednički koš, a ja sam bio razočaran.

Govorio je o košarkaškim trenerima i nahvalio srpskog stručnjaka Željka Obradovića.

– Mi u Hrvatskoj imamo dobrih trenera, no fascinira me Željko Obradović. On radi nevjerojatne stvari, osvaja naslove u Euroligi i hrpu drugih trofeja. Ne znam nikoga u drugom sportu tko je tako dominantan. Guardiola, Ancelotti, Mourinho i Ferguson nisu ni blizu Obradoviću – gdje god dođe, dolaze naslovi.

Komentara 20

Avatar nula
nula
12:06 02.06.2016.

Po naslovu, pomislih: pa koji bi to srpski nogometni trener mogao biti ?!! Jucer negdje procitah da je vlasnik VL Aleksandar Rodic, srpski tajkun, koji je 2012 otkupio vecinski paket dionica Styriae. To objasnjava ovo ....

ĆA
ćaćaća
11:08 02.06.2016.

nisam primjetio da se naši portali bave negativnostima o srbima..ali čim se pojavi bilo koja pozitivna vijest svi je prenose..preočito da su dobili političke naputke kako bi se opet veličalo lažno bratstvo i jedinstvo..

SS
sokac sa drave
13:00 02.06.2016.

Mnogi mladji neznaju da je i u nogometu veliki trener Miljan Miljanic izmislio ovaj danasnji sistem posjeda lopte zvani Tika-Taka.Jos u crvenoj zvezdi je prakticirao tako zvani cuveni zvezdin vihor,koji je po dolasku u Spanjolsku odmah poceo prakticirati.Nakon puno godina tu Miljanicevu ideju su Spanjolski treneri doveli do savrsenstva.Inace u kosarci je Srbski trener Maljkovic naucio Splicane igrati i osvajati trofeje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije