Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SKUPINA C

Sjeverna Irska upisala povijesnu pobjedu i dobila drugog najstarijeg strijelca Eura!

Sjeverna Irska - Ukrajina
Foto: Reuters
1/18
16.06.2016.
u 20:00

Sjevernu Irsku u vodstvo je doveo McAuley u 49. minuti i tako posao drugi najstariji strijelac u povijesti Eura. Pogodak je postigao s 36 godina i 194 dana, a rekord drži Ivica Vastić koji je zabio s 38 godina i 257 dana.

Povijesna pobjeda Sjeverne Irske. Zeleni su danas u drugom kolu skupine C svladali Ukrajinu s 1:0 na Euru u Francuskoj i tako upisali prvu pobjedu u premijernom nastupu na europskim prvenstvima.

Sjevernu Irsku u vodstvo je doveo McAuley u 49. minuti i posao drugi najstariji strijelac u povijesti Eura. Pogodak je postigao s 36 godina i 194 dana, a rekord drži Ivica Vastić koji je zabio s 38 godina i 257 dana. Konačni rezultat postavio je McGinn u šestoj minuti sudačke nadoknade.

Sudac Kralovec produžio je utakmicu šest minuta zbog tuče koja je padala u Lyonu pa je nakratko morao prekinuti susret dok se nevrijeme ne smiri.

Zeleni su najavili da će ovu pobjedu posvetiti Darrenu Rodgersu, navijaču reprezentacije koji je tragično izgubio život na ovom EP-u. 

Sjevernoj Irskoj ovo je bio prvi nastup na velikim natjecanjima od SP-a 1986. i prvi pogodak nakon 30 godina. U prvoj utakmici Eura u Francuskoj poražni su Poljske s 1:0.

U drugom kolu u ovoj skupini večeras će zaključiti vodeća Njemačka i Poljska.

Poredak skupine: Njemačka 3, Sjeverna Irska 3, Poljska 3, Ukrajina 0.

>> Poljska otvorila Euro minimalnom pobjedom nad Sjevernom Irskom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije