Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PALI U BUDIMPEŠTI

Sjetite se koliko je Dinamo lani zaradio, sada je ostao bez svih 'slatkiša'!

Ferencvaros - Dinamo
Foto: Reuters/Pixsell
1/3
17.09.2020.
u 07:00

- Imali smo više prilika, oni su iz dva udarca postigli dva pogotka, ali u nogometu bolji nekad ne pobjeđuje, treba dignuti glavu i ući u Europsku ligu - kazao je Kristijan Jakić

Dinamo ove sezone nećemo gledati u Ligi prvaka, plavi su u trećem pretkolu tog natjecanja izgubili od Ferencvaroša u Budimpešti s 1:2 i oprostili se od tog natjecanja. Nekoliko grešaka maksimirske momčadi i još više propuštenih prilika plavih koštali su ih ovoga poraza i velikog udarca za maksimirski klub koji je gajio velike nade u ulazak u Ligu prvaka, u izlazak na najveću nogometnu scenu, pa i u veliku financijsku zaradu (prošle sezone od Uefe su zaradili gotovo 30 milijuna eura!).

Ostali bez svih ‘slatkiša’

Sad su ostali bez svih tih ‘slatkiša’, pokušat će utjehu pronaći u Europskoj ligi, ako smognu snage u play-offu tog znatno neatraktivnijeg i siromašnijeg natjecanja i uđu u skupinu, pa bar tu zaigraju u europskoj jeseni. No, svojim su navijačima pruštili veliko, veliko razočaranje.

Nakon samo minute i 18 sekundi Dinamo se našao u rezultatskom minusu. Na desnoj strani loše je reagirao Stojanović, Nguen ubacio, na drugoj vratnici kapetan Lovrencsics ispred Oršića je utrčao i pogodio Livakovićevu mrežu.

Brzo se Dinamo mogao vratiti nakon krasne akcije Petkovića, Majer i Stojanovića, ali bek Dinama slabo je pucao, potom je Ademi imao veliku priliku ali i to je obranio vratar domaće momčadi. Krasnu akciju Majera i Gojaka prekinuo je njemački sudac, označeno je zaleđe, a nije ga bilo.

- Ljutiti smo svi zbog toga, nije bilo zaleđe, zabili smo regulran pogodak, ali ovdje nema VAR-a - žalio se Lirim Kastrati nakon utakmice.

Nakon toga je Petković ispremiješao igrače Ferencvarosa, gurno krou noge, no pokušaj udarca je bio blokiran. Igrao je Dinamo tada dobro, ta rano primljeni pogodak ipak nije šokirao plave igrače, napdali su i bili bolji i onda izjednačili. Udarac iz kuta izveo je Majer, lopta se odbijala po 16-ercu i na kraju od Uzunija, donedavnog igrača Lokomotive, završila u mrežu za 1:1 i rezultatski povratak Dinama.

Nakon izjednačenja Dinamo je malo stao, Mađari su uspjeli primiriti ih, potjerati uglavnom na svoju polovicu i počeli su prijetiti, pa je Livaković u 38. minuti spasio kada se pred njim našao Uzuni. Na odmor se otišlo s tih 1:1.

I nastavak nije počeo žustro kao što se igralu u početku utakmice, prvi je zaprijetio Dinamo, sjajno je sve prošao Stojanović, uspio i pucati iskosa, ali u mađarskog vratara. Imao je potom veliku priliku i Kastrati, ali ni on nije uspio zabiti i donijeti prednost plavima. Brzu akciju Kastratija nije dobro završio Oršić, njegov je udarac blikiran, ali imao je i druga rješenja jer je to bio kontranapad četiri na tri.

No, svoju ‘kontru’ iskoristio je Ferencvaroš, Gvardiol je bio ‘kratak’ na loptu koja je išla prema Uzuniju, nije ga uspio stići ni Leovac i bivši igrač lokosa je pogodio za 2:1 vodstvo mađarskog prvaka i iskuio se za svoj nesretni autogol iz prvog dijela susreta.

U sudačkoj nadoknadi dvaput je pucao Gavranović, ali plavi nisu stigli do izjednačenja i nade da u prdužetcima mogu potražiti prolaz, ovako su se oprostili od Lige prvaka, ispali su od momčadi koja nije bila bolja od njih.

Imali su lijepu priliku otići do vratar Lige prvaka, no sad su im ostala zatvorena i nekakvu utjehu, ako je to uopće moguće, mogu tražiti u play-offu Europske lige.

Cilj nismo ostvarili

A plavi sad mogu vrtiti film ove jučerašnje utakmice u kojoj su previše toga promašili.

- Ha, zaslužio ili ne, Ferencvaroš je postigao dva pogotka i mogu mu samo čestitati, svoje su prilike iskoristili, mi svoje nismo. Nakon primljenog gola na otvaranju utakmice brzo smo se vratili, izjednačili i onda kao da smo izgubili konce igre, nismo bili pravi - kazao je nakon utakmice trener Dinama Zoran Mamić.

Dojam je da Dinamo u nastavku ipak nije uspio jurnuti po pobjedu.

- Imali jesmo dominaciju, imali smo opasne situacije, sve prilike su bile dobre, nismo ih iskoristili. Rekli smo što je naš cilj, ali u tome sada nismo uspjeli, treba se spustiti i vratiti u realnost, ući u play-off Europske lige.

Sutra je novi dan, u sportu se ne živi se od onoga što je bilo jučer nego od onoga dolazi, svoju priliku moramo tražiti u Europskoj ligi, napraviti dobar rezultat i popraviti ono što smo sad ispustili - kazao je Mamić.

- Nema nam druge nego se sada koncentrirati na doigravanje za Europsku ligu i HNL - tužno je kazao Lirim Kastrati.

- Imali smo više prilika, oni su iz dva udarca postigli dva pogotka, ali u nogometu bolji nekad ne pobjeđuje, treba dignuti glavu i ući u Europsku ligu - dodao je Kristijan Jakić.

Ponudu Germania kladionice pogledajte ovdje: http://bit.ly/V-link13

Ključne riječi

Komentara 16

LE
Leo1212
07:30 17.09.2020.

Pazi sad biznizmana... Otera Bjelicu sa prićom da treba štedjeti a isti ti milone donese u kasu kao da više nikad neće biti lige prvaka... Di ti je sad raćunica Mamiću ode 15 miliona jel to vrjedilo kresanja plaće Nenaduu pogledaj kako sad igra Osijek ako si ti biznisman onda sam ja Mesi...

AN
antiekstremist
07:18 17.09.2020.

Važno da monstrumi od auta neki teški i do 2 mil. kuna nisu došli u pitanje. Sramotno da se u najvažnijoj utakmici sezone nekoliko igrača Dinama jedva vuče po terenu od nepripremljenosti.

MI
mirko0410
09:08 17.09.2020.

Ovaj Petković sramota za nogometnog profesionalca, još ga je Dalić malo precjenil, taj nije niti na 20% spremljen, ljen, i nezainteresiran. Jakić i Kastrati pojačanja iz Lokomotive za LP smješno. Opet je to onaj stari Dinamo bez reda i ambicije,, obično export-import poduzeče.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije