Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NBA

Sixersi napokon dočekali Simmonsa, Lillard zadržao Blazerse u igri

Joel Embiid
Foto: Reuters/Pixsell
1/3
10.05.2019.
u 12:15

Denveru nije pomogla još jedna odlična predstava srpskog centra Nikole Jokića koji je predvodio svoju momčad u koševima, skokovima i asistencijama s 29 ubačaja, 12 uhvaćenih lopti i 8 dodavanja

Košarkaši Philadelphia 76-ersa i Portland Trail Blazersa izborili su odlučujuće sedme utakmice protiv Toronto Raptorsa, odnosno Denver Nuggetsa u dvobojima drugog kruga doigravanja NBA lige zahvaljujući domaćim pobjedama u šestim utakmicama, Sixersi su svladali Raptorse sa 112-101, a Blazersi Nuggetse sa 119-108.

U Philadelphiji su domaćini kontrolirali utakmicu čitavim njezinim tijekom, u drugoj četvrtini su imali 19 pogodaka prednosti (42-23), na kraju treće četvrtine 20 poena "viška" (87-67), a 10-ak minuta prije kraja i najvećih 24 razlike (93-69) pa su gosti u samoj završnici uspjeli tek ublažiti poraz.

Domaće je do pobjede predvodio Jimmy Butler s 25 koševa, a napokon je odličnu utakmicu odigrao i Ben Simmons s 21 ubačajem, osam skokova i šest asistencija. Simmons je u prvih pet utakmica ove serije prosječno ubacivao 9.4 poena, no odlično je reagirao u ovoj eliminacijskoj utakmici. Joel Embiid je kod pobjednika ubacio 17 koševa i sakupio 12 skokova.

Raptorse je ponovno predvodio Kawhi Leonard s 29 ubačaja i 12 skokova, ali nije imao adekvatnu pomoć suigrača, tek je Pascal Siakam dodao 21 koš.

Sedma utakmica igrat će se u Torontu u noći s nedjelje na ponedjeljak, a pobjednik će u konferencijskom finalu igrati protiv Milwaukee Bucksa koji su s 4-1 izbacili Boston Celticse.

Portland je ostao u igri za plasman u finale Zapada zahvaljujući odličnoj predstavi svojih braniča, Damian Lillard je ubacio 32, CJ McCollum 30, a Rodney Hood je s klupe dodao 25 koševa. Ta je trojka pogodila 11 od 24 upućena šuta za tricu. Uz tako raspoložene bekove suparnika, Denveru nije pomogla još jedna odlična predstava srpskog centra Nikole Jokića koji je predvodio svoju momčad u koševima, skokovima i asistencijama s 29 ubačaja, 12 uhvaćenih lopti i 8 dodavanja. Jamal Murray je većinu od svojih 24 poena ubacio u prvom poluvremenu, a usto je imao i 10 skokova.

Sedma utakmica igrat će se također u noći s nedjelje na ponedjeljak u Denveru. 

>>> Pogledajte nastup hrvatske klape na NBA utakmici

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije