Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bijeli na Everton

Rooney na Poljudu, trener Koeman poručuje: Hajduk je pravi izazov!

Ronald Koeman - Wayne Rooney
Foto: News Syndication/PIXSELL
1/5
Autori: Ivan Halar, Hina
04.08.2017.
u 15:03

Hajduk se ističe snažnom podrškom navijača i stadionom na kojemu je lijepo igrati, poručuje nizozemski stručnjak.

Hajduk će 17. kolovoza u prvom susretu četvrtog pretkola Europske lige gostovati kod Evertona. Bijeli će tako osmi put u povijesti u europskim natjecanjima igrati protiv kluba iz engleske lige, a Splićani su svih osam puta ispadali od engleskih predstavnika. Triput je koban bio Tottenham, a po jednom Arsenal, Leeds United, Fulham i Stoke.

Momčad iz Liverpoola prošlu je sezonu, prvu pod vodstvom Ronalda Koemana, završila na sedmom mjestu Premier lige i tako izborila mjesto u 3. pretkolu Europske lige u kojem je izbacila slovački Ružomberok s dvije minimalne pobjede (1:0). Strijelac u Liverpoolu bio je Leighton Baines, a u uzvratu je gol postigao Dominic Calvert-Lewin.

Ronald Koeman - Wayne Rooney
1/24

Tijekom ljetnog prijelaznog roka klub se našao u središtu pozornosti medija nakon povratka Waynea Rooneyja na Goodison Park, nakon što je 2004. kao 18-godišnjak prešao u Manchester United i postao legendom "crvenih vragova" s više od 390 utakmica u Premier ligi i više od 180 pogodaka. Everton je u suprotnom smjeru poslao svog najboljeg igrača, belgijskog napadača Romelua Lukakua te za njega dobio 75 milijuna funti odštete.

- Hajduk je pravi izazov za nas sa snažnom podrškom navijača i stadionom na kojemu je lijepo igrati. Ali naravno da želimo izboriti grupnu fazu Europske lige tako da ćemo analizirati njihove prednosti i slabosti i spremi ćemo dočekati utakmicu - rekao je Ronald Koeman, prenosi službena stranica Evertona.

Do prve utakmice doigravanja za Europsku ligu, Everton će 12. kolovoza odigrati utakmicu 1. kola u Premier ligi, kad će na Goodison Parku ugostiti Stoke City.

Komentara 5

Avatar nula
nula
15:42 04.08.2017.

Prva se igra tamo. Ako nam uvale 5 komada, u Split ce poslati "B tim" .... Bojim se da Rooney nece ni doci na Poljud. Daj Boze da se varam.

DU
Deleted user
15:34 04.08.2017.

lako je bilo torcidasima tuci danske navijace,ove engleske bit ce puno teze.

Avatar Cokolino
Cokolino
20:55 04.08.2017.

mozda cu ic na tekmu samo da vidim malo ozbiljniju ekipu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije