Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KANTRIDA SLAVI

Rijeka je osvojila Superkup nakon potpune dominacije protiv Dinama!

Rijeka
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/11
11.07.2014.
u 22:20

Moglo je biti mnogo više od 2:1, koliko je završilo na Kantridi za momčad Matjaža Keka.

Rijeka je u svom trećem pokušaju prvi povijesni osvojila nogometni Superkup! Svladali su Dinamo sa 2:1 i tako po treći put zaredom pobijedili hrvatskog prvaka!

Kako je krenuo susret, dobili smo dojam da je Rijeka poput Njemačke, a Dinamo poput Brazila. Već u trećoj minuti Krstanović je promašio "stopostotnu" priliku nakon velike pogreške Šimunića, što je bila uvertira u ono što slijedi. Već u 11. nakon pogreške Eduarda Samardžić postiže pogodak i Dinamo se nakon toga "izgubio".

Šimunić je činio pogrešku za pogreškom, a Eduardo se sa sjajnim obranama Krstanoviću u dva navrata iskupio za pogrešku kod pogotka. Još je branio i pokušaje Jajala, Sharbinija i Leovca. Moglo je nakon pola sata igre biti barem tri razlike za Rijeku!

I kako to već biva, Dinamo je uspio izjednačiti nakon ubačaja Machada s lijeve strane. Najviši je u skoku bio Sigali i od 39. minute sve je vraćeno na početak. Modri su potom pritisnuli, ali stoperi konstantno vode igru jer se Antolića i Machada nije previše vidjelo, a po krilima se vidjelo koliko nedostaju Soudani i Fernandez.

U drugom dijelu Dinamo je krenuo bolje, imali su posjed lopte i terensku nadmoć prvih 15 minuta nastavka, ali nisu pritom napravili ništa vrijedno spomena. Dovoljno da Rijeka dođe do zraka, u čemu su pomogle i izmjene koje je Kek napravio. Kvržić i Kramarić unijeli su živost i potpuno anulirali ulazak Radonjića za Dinamo.

Već u 70. minuti isplatilo se vraćanje dominacije na sredini terena i Krstanović nakon novih promašaja u drugom dijelu dokazuje da mu nije bilo suđeno zabiti, bolje se snašao kao asistent. Lažnjakom je izbacio Ademija, a potom sjajno prebacio obranu Dinama, Moises njegovu loptu smiruje na prsa i sam ispred Eduarda postiže pogodak!

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Nije Dinamo više ništa mogao, sva nemoć se mogla primijetiti u njihovim pokušajima napada, nisu bili konkretni ni opasni, ali Rijeka iz kontri svakako jest. Kramarić sam ispred Eduarda nije uspio, Portugalac mu brani, a nije uspio na samom kraju utakmice ni Kvržić, bio je previše sebičan. No nije bilo bitno, Rijeka ima novi trofej i najavljuje prilično zanimljivu sezonu!

A Dinamo se mora brinuti, već u utorak 15. srpnja igraju protiv Žalgirisa na otvaranju europske sezone i ovo ne izgleda dobro. Pojačanja nisu pojačanja, treba tek istaknuti Eduarda na golu, kao i pokoji potez Machada i pogodak Sigalija. U globalu to ne izgleda ohrabrujuće za navijače modrih i mogu se samo nadati da je Mamić čuvao najbolje poteze za utorak i želio zavarati protivnika iz Litve.

DINAMO - RIJEKA 1:2 (Sigali 39'/Samardržić 11', Moises 70')

DINAMO: Eduardo - Leko, Sigali, Šimunić, Pivarić - Gonçalo (od 46. Brozović), Ademi, Machado - Pjaca (od 61. Radonjić), Antolić, Čop. Trener: Zoran Mamić.

RIJEKA: Vargić - Tomečak, Samardžić, Mitrović, Leovac - Jajalo (od 67. Kramarić), Brezovec - Jugović, Moises, Sharbini (od 51. Kvržić) - Krstanović. Trener: Matjaž Kek.

>> Samo tri igrača iz prošlog Superkupa startaju za Dinamo u Rijeci

>> Kek: Novac koji su plavi dali za igrače mi možemo sanjati

Ključne riječi

Komentara 26

TU
tulipan870
20:50 11.07.2014.

Mislim da če ih rijeka dobiti .

TT
trpimir.trpimir
23:09 11.07.2014.

Pokazao se ispravnim potez Dinama da se igra samo jedna utakmica. Bolje izgubiti jednu i to u gostima, nego obadvije.

AR
ajmo_rijeka_armada_
21:36 11.07.2014.

Rijeka!! Rijeka!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije