Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISKREN I REALAN

Kek: Novac koji su plavi dali za igrače mi možemo sanjati

Matjaž Kek
Foto: Davor Javorović/Pixsell
11.07.2014.
u 12:45

- Vidjet ćemo u kakvom smo stanju prije utakmice s Ferencvarosem. Cilj nam je opet iznenaditi Dinamo - kaže trener Rijeke.

Slovenski stoper Miral Samardžić (27) mogao bi debitirati protiv Dinama u utakmici Superkupa, samo dva dana nakon što je došao iz moldavskog Tiraspola.

– Samardžić je u kombinacijama iako je tek stigao i treba mu neko vrijeme za prilagodbu. U trenažnom je procesu, igrao je prije neki dan utakmicu moldavskog Superkupa, a i moram ga što prije provjeriti – rekao je Kek.

Dobro ga poznaje budući da je igrao za Maribor i različite selekcije slovenske reprezentacije, a nema ni izbora. Jer, Luka Marić i Dario Knežević dulje su izvan trenažnog procesa, Marko Lešković je ozlijeđen, Matej Mitrović se također žali na ozljedu, Jozo Špikić nije na potrebnoj igračkoj razini. Jedini siguran za nastup protiv Dinama je Fausto Budicin, iskusni 33-godišnji stoper, doveden prije nekoliko tjedana da bi pomogao mladoj momčadi Rijeke u trećoj ligi. Na kraju prošle sezone Budicin se oprostio od dresa Istre i najavio prekid karijere, a večeras će igrati protiv Dinama.

– Superkup je prilika da se napuni Kantrida i da najbolje momčadi u pravoj atmosferi otvore sezonu. Dinamo je uvjerljivo osvojio naslov prvaka, a svoju je moć pokazao proteklih dana kada je doveo igrače za novac koji mi možemo samo sanjati – kaže Kek.

Rijeka na početku sezone nema čime iznenaditi budući da Kek raspolaže okosnicom momčadi koja je igrala prošle sezone, jasno definirani nogomet bez velikih oscilacija. Momčad će dosegnuti optimalno stanje tek kada se vrate ozlijeđeni igrači (Knežević, Močinić, Maleš, Marić...). U svlačionici na Kantridi nitko ne sumnja u mogućnosti.

– Prošle sezone pokazali smo da ne igraju imena, krasilo nas je zajedništvo. Sretni smo zbog svega što smo ostvarili prošle sezone, ali to je prošlost koju treba zaboraviti – kaže Josip Brezovec.

>>Hajduk i Rijeka doznali protivnike u drugom pretkolu Europske lige

>>Samo tri igrača iz prošlog Superkupa startaju za Dinamo u Rijeci

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
23:13 11.07.2014.

Kek, vama novac ne treba za kupovinu igrača. Agregat vam ih isporučuje mukte. Do sada 7 kom. Za sada, vi možete egzistirati i bez novaca.

AN
Andreeejjj
00:22 12.07.2014.

MATJAŽ KEK je daleko najbolji trener u HRVATSKOJ!!!! Kapa dolje...do poda stručnom SLOVENCU!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije