Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mamićeva nova momčad

Samo tri igrača iz prošlog Superkupa startaju za Dinamo u Rijeci

Dinamo, proslava naslova prvaka
Foto: Sanjin Strukić/ PIXSELL
11.07.2014.
u 11:00

Dinamo u Rijeku ne ide osvetnički, ali poručuje da će pokazati tko je gazda.

Prije nešto više od godinu dana (bio je 6. srpnja) Dinamo je slavio u Superkupu protiv Hajduka, do prvog trofeja u sezoni stigao je nakon izvođenja jedanaesteraca. Trener je tada bio Kruno Jurčić, no njega na klupi plavih više nema, a znatno se promijenio i igrački kadar.

Jurčiću su igrači 'kapali'

Plavi su tada igrali u sastavu: Migliore, Jedvaj, Addy, Šimunić, Ibanez, Ademi, Soudani, Brozović (Kramarić), Husejinović (Antolić), Fernandes (Halilović), Čop. Ozlijeđeni su bili Leko, Beqiraj, Rukavina, Sammir, bolestan Vrsaljko, još nije bio registriran Pinto, a Bakary Sare tek je stigao.

Dakle, od jedanaest igrača koji su tada počeli utakmicu samo će trojica biti u udarnoj postavi i danas (Šimunić, Ademi i Čop) te će zaigrati i Antolić koji je prije godinu dana ušao u igru.

Plavi su, očito je, znatno promijenili momčad, u ovom prijelaznom roku došlo je sedam igrača i Zoran Mamić sve to treba uigrati.

– Ja bih volio da smo se uigrali – jučer. Naravno da treba vremena da se igrači upoznaju na terenu, kako tko reagira, treba li mu dati loptu u noge ili prostor. Zasad to izgleda dobro, na treningu dobro funkcionira. Dosta razgovaramo s igračima, i pojedinačno i grupno, kako bismo što prije upili ono što se od njih očekuje. No nismo tempirali formu za današnju utakmicu, naš je cilj biti u formi u kontinuitetu, što dulje – kazao je Zoran Mamić.

Da bi bio bolji, Dinamo bi kadar trebalo malo dulje držati na okupu, uvijek pojačati s, kako bi rekao Otto Barić, dva nova igrača. Ali prevelike promjene u kadru traže vrijeme za uigravanje. Jurčić ga prošle godine nije dobio iako su mu igrači kapali na pripreme iz tjedna u tjedan, iako je na generalnoj probi istrčao s jednim, a već protiv Hajduka i u sljedećim susretima morao je mijenjati sastav.

Igraju svi novi stranci

Na Kantridi će izvesti najjaču momčad.

– Igrat će oni za koje mislimo da su u ovom trenutku najbolji – veli Zoki.

Dakle, u ovom trenutku Jerko Leko bolji je od Iva Pinta, Brozović će na klupu. Leko i Šimunić radili su sjajno na pripremama iako su najiskusniji. Odlično je radio i Domagoj Antolić koji drži Fernandesovu poziciju.

– Ne gledam na današnju utakmicu kao na osvetu za izgubljen finale kupa, ali želimo pokazati tko je gazda u hrvatskom nogometu. Ne bih sebi stavljao teret i najavio da će ovo biti moja najbolja sezona, ali potrudit ću se da bude tako – kazao je Antolić.

Plavi ne računaju na Soudanija za ovu utakmicu, a Taravel, Fernandes, Addy i Husejinović oporavljaju se.

– Soudani je došao dobro raspoložen nakon povijesnog rezultata Alžira na SP-u, no nije imao odmora. Profesionalac je, potreban nam je i nismo mu mogli dati više odmora. Fernandes se dobro oporavlja, počeo je trčati, ali nećemo se žuriti, kad zajedno s njim procijenimo da može, onda ćemo ga uključiti u rad s momčadi – zaključio je mlađi Mamić.

Dinamo na Kantridi želi uzeti prvi trofej ove sezone, čeka ih dobro ispunjen stadion.

– Za obje momčadi dobro je da je ugođaj pravi. Ne znam kakva će Rijeka biti ove sezone, kako su se novi igrači uklopili, kako se radilo, ali sigurno će opet biti u vrhu hrvatskog nogometa. Da je barem više takvih klubova...

>>Mamiću je draže da se igra jedna utakmica u Rijeci, a evo i zašto!

>>Eduardo: Da, vičem tijekom utakmice, želim da držimo koncentraciju

Ključne riječi

Komentara 6

VI
virkom
16:11 11.07.2014.

A koje je to godine Dinamo otvarao sezonu sa većinom igrača iz prošle sezone? Zadnjih 10 godina sigurno ne!

VL
vladek
15:05 11.07.2014.

gdje mogu gledati prenos tekme,i kako, hvala za odgovor

MI
mirsaanjac
15:28 11.07.2014.

@vladek...uguglaj Rijeka vs Dinamo Zagreb free streaming....naci ces negdje dobar link

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije