Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Europske igre

Ranteš riskirao s novim trikom, nabio se na sjedalo pa uz bolove u trbuhu osvojio peto mjesto

Foto: HOO/Slobodan Kadić
1/7
22.06.2023.
u 18:34

Nabio sam se na donji dio pa sam išao do toaleta provjeriti je li sve u redu. Srećom, bilo je jedino sam u trbuhu osježao pritisak od udarca, kazao je nakon nastupa Marin Ranteš

Varaždinac Marin Ranteš osvoji je peto mjesto u disciplini BMX slobodni stil na Prvenstvu Europe održanom u sklopu Europskih igara u Krakovu. Naime, BMX biciklizam bio je jedan od 11 sportova koji su u sklopu višesportskih igara održali i svoje kontinentalno prvenstvo:

Finalnog dana natjecanja Ranteš je, kao i svi finalisti, imao dvije vožnje pri čemu se svima priznavala ona bolja. A za svoju bolju jednominutnu izvedbu, a to je bila ona druga, Marin je od sudaca zavrijedio 83,06 bodova što je bilo dovoljno za peto mjesto.

Pobijedio je spektakularni Britanac Kieran Reilly (92,33), drugi je bio branitelj naslova Anthony JeanJean a bronca je otišla također u Veliku Britanju jer je Declan Brooks zavrijedio 87,40 bodova. Mjesto ispred hrvatskog biciklista osvojio je Letonac Ernests Zebolds.

Ranteš je u finale, među 12 najboljih, ušao kao drugoplasirani u kvalifikacijama iza aktualnog, i trostrukog, prvaka Europe Anthony Jeanjeana što je sugeriralo dobre izglede za medalju na ovom višesportskom natjecanju koje se računa i za Prvenstvo Europe.

No, Marin je puno riskirao u prvoj vožnji probavši trik za kojeg je službeni voditelj kazao da ga još nije vidio. Nažalost, pri prizemljenu Ranteš se nabio na sic (doživjevši udarac na muško nezgodno mjesto) pa je od nastavka te vožnje odustao u naumu da sačuva energiju za drugi "lauf".

- Nabio sam se na donji dio pa sam išao do toaleta provjeriti je li sve u redu. Srećom, bilo je jedino sam u trbuhu osježao pritisak od udarca. No, barem sam u jednom komadu.

Nakon što je u prvoj vožnji ostvario najnižu ocjenu (36.50), Ranteš u drugoj nije imao prostora za kalkulacije pa je krenuo puno jače no to što je mogao, uz bolove u preponama, nije bilo dovoljno za odličje.

- Drugu vožnju sam napravio kako sam mogao i osvojio peto mjesto. Nije posljednje i to je u redu za ovaj put - kazao je Marin.

Na prošlogodišnjem Prvenstvu Europe održanom u Münchenu Ranteš je osvojio brončanu medalju pa je, sveukupno gledano, zacijelo ozbiljan kandidat za plasman na Olimpijske igre. Dakako, za takvo što morat će se iskazati na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Glasgowu (kolovozu) koje će biti ključno ovogodišnje kvalifikacijsko natjecanje ili sljedeće godine u seriji natjecanja koja će se bodovati za rang-listu pri čemu treba znati da će na Olimpijskim igrama u Parizu moći nastupiti samo 12 najboljih.

Komentara 1

Avatar Psychlist
Psychlist
19:36 22.06.2023.

Svaka čast!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije