Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za zlato nije išlo

Veočić nakon prekida u finalu protiv ukrajinskog borbenog stroja: "Ovo još nisam doživio"

Foto: HOO/Damir Senčar
1/7
01.07.2023.
u 21:30

Ovo još nisam doživio, Hižnjak je najteži protivnik s kojim sam ikad boksao, bio je to pretežak tempo za mene i sada znam što mi treba da pobijedim najbolje, priznao je Veočić nakon što je izgubio prekidom u drugoj rundi

Gabrijel Veočić (22), trenutno najuspješniji Hrvat u olimpijskom boksu, nije uspio postati pobjednikom Europskih igara u težinskoj skupini do 80 kilograma. U finalnoj borbi poluteške kategorije 22-godišnji Brođanin izgubio je od pet godina starijeg Oleksandra Hižnjaka.

S obzirom da za sobom ima jedan naslov svjetskog i dva naslova europskog prvaka, ali i da je aktualni olimpijski doprvak, 27-godišnji Ukrajinac bio je favorit ovog finala a taj status je i opravdao.

- Ovo je nadljudski tempo. To je nešto natprirodno - komentirao je izvedbu Ukrajinca tijekom borbe kikboksački izbornik Marko Žaja.

I doista, Hižnjak je nasrnuo od prve sekunde prve runde pa je 46 sekundi prije isteka prve runde argentinski sudac u ringu Areaga brojao Veočiću. Dogodilo se to i polovicom druge runde kada je arbitar odlučio prekinuti borbu (tehnički nokaut).

- Ovo još nisam doživio. Ovo je najteži protivnik s kojim sam ikad boksao. Nisam očekivao takav ishod. Mislio sam da ću izdržati bar do kraja meča. Sudac je to malo prerano prekinuo no, u drugu ruku, imao je i pravo jer je to bio pretežak tempo za mene. Osim toga, u prethodnoj sam borbi ozlijedio udarnu desnu ruku, i rame, a danas još i više no ne tražim u tome izgovor jer Hižnjak je bio stvarno puno bolji boksač.

Je li uopće moguće izdržati takav tempo borbe kakav je diktirao ukrajinski borbeni stroj?

- Moguće je, ostalo je meni snage da izdržim te tri runde ali ne bih promijenio rezultat jer je stvarno žestok borac. No, sada znam što mi treba da pobijedim najbolje. Sad znam što očekivati na Olimpijskim igrama. Moram se spremiti maksimalno da ga dobijem.

Shvatio je to i Gabrijelov trener, i otac, Pero Veočić. Kada je Gabrijel u čudu pogledao prema svom kutu, tata Pero je već mahao s ručnikom. Logično, htio je zaštititi sina ali i hrvatsku olimpijsku uzdanicu.

- Nikome nije u cilju imati više ozljeda. Dogodila se ta mala ozljeda bicepsa i ramena, udarne desne ruke. Nije ništa ozbiljno ali to je bio uteg koji mi je dodatno otežao meč - kazao je Gabrijel prije no što će otići na proglašenje preuzeti svoje zasluženo srebro.


 
Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
21:11 01.07.2023.

Ploreteri sih zemalja ujedinute se Pederi svih zemalja ujedinite se

DU
Deleted user
21:10 01.07.2023.

Slava Ukrajine, Smart fasizmu sloboda Narodu, zivjeli LGBT

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije