Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVO SLUŽBENO NATJECANJE

Räikkönen završio 58. na Laponijskom reliju

Kimi Raikkonen
Reuters/Pixsell
01.02.2010.
u 10:59

Neslavno je svoje prvo službeno natjecanje, Laponijski reli, koji se boduje za Finsko reli-prvenstvo, završio svjetski prvak u Formuli 1 iz 2007. godine, Finac Kimi Räikkönen.

Cilj je vozač citroëna C4 dočekao na 58. mjestu. Pobijedio je njegov timski kolega, Španjolac Dani Sordo.

Iako se rezultat čini katastrofalnim, realno nije takav. Još u petak Finac je izletio sa staze u finskom Rovaniemiju udarivši autom u drvo. U takvim situacijama relijaši obično odustaju od utrke, no Finac je unatoč ogromnom zaostatku marljivo nastavio voziti i stigao do cilja. Nije odustao jer je želio skupiti što više iskustva dva tjedna prije početka Svjetskog prvenstva, koje starta Švedskim relijem.

- Nismo startali najsretnije, ali mi je drago da sam odradio reli do kraja. Od nesreće sve se činilo bolje i postojanije. Imam nekoliko kilometara više na stazi, što je presudno za stjecanje što boljeg osjećaja prije početka Svjetskog prvenstva u reliju – rekao je Finac dodavši:

- Ne samo da sam zadovoljan sobom, nego se vrlo pohvalno moram izraziti glede suradnje s ljudima iz tima. Napravila je ekipa u radionici odličan posao.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije