Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽIVOT U ALBANIJI

Radas: Utakmice s Dinamom za mene su poput božićnog dara

28.10.2009., Mladina - Nogometnu utakmicu osmine finala Hrvatskog kupa na stadionu Vinogradara odigrali su NK Vinogradar i NK Dinamo. Miroslav Slepicka i Marko Radas.  Photo: Marko Lukunic/VLM/PIXSELL
Foto: Marko Lukunic/VLM/PIXSELL
08.08.2015.
u 20:50

– Dinamo svakako ima veće šanse za prolaz! Mi smo svoje napravili, osigurali smo jesen u Europskoj ligi, a uđemo li u Ligu prvaka, bit će to čudo!

Bivši Dinamov junior Marko Radas (31) jedan je od oslonaca obrane albanskog nogometnog prvaka Skenderbeua! Ovaj srednji branič nikad nije kao senior dobio priliku u Maksimiru, u karijeri je promijenio nekoliko sredina (Ljubljana, Istra, Cibalia, Vinogradar), a zadnje je četiri godine u ovom albanskom klubu, Dinamovoj posljednjoj prepreci do Lige prvaka.

– Iako u mom klubu baš i nisu zadovoljni ovakvim raspletom, ja sam presretan. U 32. sam godini, ali kad sam vidio da igramo s Dinamom, osjećao sam se kao dijete koje je dobilo najdraži božićni dar! Veselim se dolasku u Zagreb, u svoju Dubravu, potajno sam priželjkivao ovakav rasplet i želja mi se ostvarila – rekao je Radas.

Tko je favorit?

– Dinamo svakako ima veće šanse za prolaz! Mi smo svoje napravili, osigurali smo jesen u Europskoj ligi, a uđemo li u Ligu prvaka, bit će to čudo!

Jeste li domaćinska momčad ili vam je svejedno na kojem terenu igrate?

– Gledajte, momčad smo koja teži igri, volimo se nadigravati. I mogu reći da nam više odgovara kad igramo kod kuće, na svom travnjaku u ovoj godini još nismo doživjeli poraz!

Hoćete li biti hendikepirani činjenicom da ćete Dinamo ugostiti u Elbasanu jer vaš stadion u Korči nema Uefinu dozvolu?

– Bilo bi nam svakako bolje da igramo u Korči, ali kad smo ugostili Milsami u Elbasanu, od 8000 gledatelja čak ih je 6500 došlo iz Korče! Travnjak je u Elbasanu dobar, to je nov stadion, renoviran prošle godine. Iako ozračje neće biti fanatično kao u našoj Korči, neće Dinamu biti lako...

Je li za vas dobro što ste domaćini u prvoj utakmici?

– A ne znam...

Idealno bi bilo, recimo, da se prva utakmica igra u Zagrebu pa da izvučemo povoljan rezultat uoči uzvrata! Vidjet ćemo, moramo odigrati dobro i u Elbasanu i u Zagrebu.

Tko vam je najbolji igrač?

– Mislite, nakon mene? Ha-ha, šalim se... Napadači Berisha i Salihi odlično igraju, mogu svakome napraviti problem – kaže Radas dodajući da Skenderbeu koristi dva taktička sustava: 4-4-2 te defenzivniji 4-3-2-1 ("božićno drvce") i u toj će se formaciji zacijelo sučeliti i našem prvaku.

Spomenimo i da je Elbasan smješten u srcu Albanije, nema zračnu luku pa će plavi morati sletjeti u Tiranu te se autobusom voziti još otprilike 60 minuta do Elbasana.

>>Dinamo izvukao najlakšeg mogućeg protivnika – albanski Skënderbeu!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije