Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IHOF Split 2016.

Predstavljamo počasnike Kuće slave borilačkih sportova

IHoF
Foto: VL
1/2
18.11.2016.
u 12:25

Pored živuće legende i K1 velikana Ernesta Hoosta iz Nizozemske koji je postao ambasador Atrium hall of Fame-a, ovogodišnja najveća zvijezda biti će Novozelanđanin Ray Sefo

Sukladno tradiciji i odličnim projektima u zadnjih nekoliko godina, organizatori iz JJK Uragan odlučili su sa stilom zaključiti ovu kalendarsku godinu i to prigodnom organizacijom pete po redu Kuće slave borilačkih sportova - "Atrium Hall of Fame of Martial Arts 2016" koja će se održati početkom prosinca u splitskom hotelu Atrium. 

Ovaj sportski projekt postao je prestižan utoliko što je i ove godine pokrovitelj predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, a i zbog toga što su mnogi velikani i majstori borilačkog sporta iz Hrvatske i svijeta uvršteni u počasnike Kuće slave. Organizatori se iz godine u godinu trude biti na sve većem i boljem nivou, s velikim i poznatim imenima iz svijeta borilačkog sporta te su odlično medijski popraćeni u Hrvatskoj i inozemstvu što je svakako pozitivna sportsko-društvena promocija grada Splita, Dalmacije i cijele Hrvatske.  

Pored živuće legende i K1 velikana Ernesta Hoosta iz Nizozemske koji je postao ambasador Atrium hall of Fame-a, ovogodišnja najveća zvijezda biti će Novozelanđanin Ray Sefo za kojeg, nakon legendarnog meča u finalu "K1 World Grand Prix-a" i niza velikih rezultata i titula, vlada veliki medijski interes. 

Ništa manje nisu interesantni i ostali počasnici među kojima ćemo ovog puta izdvojiti dva Hrvata koji će biti uvršteni u ovogodišnju Kuću slave, a to su Slaven Vujić i Predrag Znaor. 

Slaven Vujić, inače po zanimanju diplomirani pravnik, široj javnosti koja prati borilačke sportove je poznat kao komentator Nove TV i Fight Chanela gdje je najčešće komentirao Filipovićeve, ali  i ostale mečeve, a još je poznatiji kao pionir hrvatske MMA scene u kojoj je aktivno sudjelovao u stvaranju prvih početaka i organizaciji prvih evenata. 

S obzirom da je bio zaluđen borilačkim sportovima pa je tako 90-ih trenirao tajlandski boks i kickboksing, a jedno vrijeme je bio član splitskog Pitt Bula, poduzetno je krenuo u borilački svijet u kojem je surađivao s mnogim poznatim borcima i šampionima, od kojih je neke doveo i u Hrvatsku, poput Overema i Badr Harija. Od 2001. do 2009.godine nezaobilazni je član Cro Cop Teama nakon čega narednih nekoliko godina kavez i dvoranu mijenja TV studijom i analizom Filipovićevih i inih mečeva na Novoj TV i Fight Chanelu.  Zbog osobnih razloga i motiva vrlo aktivno se uključuje u humanitarni rad s djecom sa poteškoćama u razvoju. Osnivač i predsjednik Udruge za pomoći djeci sa senzornim poremećajima "Senzori" a zbog istaknutog rada na tom polju 2015.g. je dobitnik prestižne i cijenjene nagrade "ponos Hrvatske". 

Danas ponosno ističe da svu svoju energiju i borbeni duh donosi u novo okruženje u kojem nastavlja svoj intenzivan i ustrajan rad sa djecom, odnosno udrugom "Senzori". 

Predrag Znaor, po zanimanju profesoru, svoju borilačku karijeru započeo je u Budokai klubu Rijeka 1976.g. trenirajući i natječući se pri tom u karateu i full kontaktu a 1994.g. ulazi u svijet kickboksinga koji će obilježiti cijelu njegovu karijeru. Nakon što postaje osnivač i natjecatelj u KBK "Malinska", 1996.g. postaje dopredsjednik HKBS-a, član skupštine WAKO-a, od 1998.g. je međunarodni licencirani sudac na raznim međunarodnim, europskim i svjetskim kupovima i prvenstvima. 

Od 2000.-2010.g. je četiri puta biran za predsjednika HKBS-a, a posebna priznanja i nagrade za svoj rad dobio je od raznih institucija (grad Malinska, županija primorsko-goranska, svjetske WAKO organizacije, Vlade Republike Hrvatske): Svoj put u kickboksingu nastavlja trenirajući članove KBK Malinska među kojima se posebno ističu njegova kćer Ana Znaor kao višestruka nacionalna, europska i svjetska prvakinja, a ujedno je bio trener čak 7 svjetskih prvaka u kickboksingu (Kristina Novak, Roland Conar, Marko Deša, Zvonimir Gribl, Sead Pejmanović, Pero gazilj i Ana Znaor).  

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije