Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAUMATIČNA SITUACIJA

Poznatom sportašu provalili u kuću! 'Naoružani i nasilni pljačkaši ciljano su ih napali'

Foto: Reuters
1/3
08.12.2021.
u 20:05

- Ovo je nedvojbeno bio ciljani incident u kući proslavljenog britanskog olimpijca, koji se u to vrijeme oporavljao od ozbiljnih ozljeda uzrokovanih nesrećom tijekom natjecanja .

Jedan od najpoznatijih svjetskih biciklista Britanac Mark Cavendish (36) i njegova obitelj bili su žrtve nasilne pljačke kuće prije dva tjedna dok se oporavljao od ozljeda zadobivenih u padu tijekom Ghent Six Days natjecanja na stazi u Gentu.

Cavendisha, njegovu suprugu Petu i troje djece napala su četvorica naoružanih nasilnika nakon što su provalili u njihovu kuću u oblasti Ongar u Essexu.

Nitko od obitelji nije zadobio ozbiljne ozljede, a provalnici su ukrali dizajnersku torbu i i dva vrijedna sata.

Napad se dogodio šest dana nakon što je Cavendish pao na Kuipke velodromu u Gentu pri čemu je slomio dva rebra.

British Mark Cavendish is transported to a hospital during the last day of the Zesdaagse Vlaanderen-Gent six-day indoor cycling race at the indoor cycling arena 't Kuipke, Sunday 21 November 2021, in Gent. This year's edition takes place from November 16th until November 21st. BELGA PHOTO JASPER JACOBS
Foto: JASPER JACOBS

- Ovaj je incident ostavio uznemirujući trag na cijelu obitelj. Djeca su se bojala za svoje živote i sada se bore s posljedicama - rekao je Cavendish.

- Nitko ne bi trebao doživjeti takvu vrstu nasilja i prijetnji, a kamoli da se ovo događa u obiteljskoj kući, mjestu gdje bi se svi trebali osjećati sigurno - dodao je.

Policija Essexa je objavila kako je to bio planirani napad.

- Ovo je nedvojbeno bio ciljani incident u kući proslavljenog britanskog olimpijca, koji se u to vrijeme oporavljao od ozbiljnih ozljeda uzrokovanih nesrećom tijekom natjecanja - rekao je inspektor Tony Atkin.

- Srećom, svi se oporavljaju, ali traumatski učinak će biti dugotrajan - dodao je.

Cavendish je tijekom karijere osvojio čak 34 etape na Tour de Franceu, 15 na Giro'd Italia, te tri na Vuelti. Ima olimpijsko srebro iz Rio de Janeira u disciplini omnium, tri svjetska naslova u madisonu, te jedan u cestovnoj vožnji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije