Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kajak-kanu

Ponos grada Vanesa Tot morat će preskočiti nastup na Europskom prvenstvu

Tokio: Vanesa Tot u kvalifikacijskoj utrci C-1 200m sprint
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/4
08.07.2023.
u 08:00

Važno je istaknuti kako će 2024. Hrvatski kajakaški savez i grad Metković biti domaćini Svjetskog prvenstva u kajak-kanu maratonu, a Metković iza sebe već ima uspješnu provedbu Europskog prvenstva 2018.

Nakon domaćinstva i uspješne organizacije Europskog prvenstva u maratonu 2018. godine u Metkoviću, Hrvatski kajakaški savez dobio je organizaciju Europskog prvenstva u kajak-kanu maratonu za juniore, mlađe seniore i seniore, koje će se održati u Slavonskom Brodu od 13. do 16. srpnja. Prvenstvu prethodi Europski kup za veterane 10. i 11. srpnja.

Očekuje se više od 300 sportaša

Hrvatski kajakaški savez je za potrebe EP-a uspio nabaviti novi automatski startni sustav i pontone čija montaža na obali Save još traje. Priprema za EP bila je dugotrajna i zahtjevna, no, u suradnji s čelnim ljudima Grada Slavonskog Broda, te uz pomoć volontera iz kajakaških klubova Brodsko-posavske županije, većina posla potrebnog za uspješnu provedbu je obavljena.

GALERIJA Čaplja Savko maskota Europskog prvenstva u kajaku i kanuu

Tokio: Vanesa Tot u kvalifikacijskoj utrci C-1 200m sprint
1/8

U ovom iznimno važnom sportskom događaju za Slavonski Brod i Brodsko-posavsku županiju sudjelovat će više od 300 sportaša iz 27 europskih zemalja, a zajedno s pratećim osobljem, Organizacijskim odborom, sucima i volonterima dosegnut će brojku od oko 500 sudionika. Grad Slavonski Brod i Brodsko-posavska županija odabrani su jer je na tom području kajakaštvo najrazvijenije, s tri vrlo uspješna kajakaška kluba: Marsonia, Olimpik i Oriolik čiji će brojni sportaši i članstvo biti od velike pomoći u organizacijskoj provedbi Europskog prvenstva. Europsko prvenstvo u kajak-kanu maratonu bit će veliki poticaj kajakaškim klubovima ne samo u Slavonskom Brodu i Brodsko-posavskoj županiji, već i klubovima diljem Hrvatske u daljnjem omasovljenju i kvaliteti.

Izniman doprinos i veliku ulogu u pripremi i organizaciji EP-a svakako je imao Ruud Heijselaar, tehnički delegat za kajak-kanu maraton pri Europskoj kajakaškoj asocijaciji, čiji je glavni tajnik Branko Lovrić, ujedno i glavni tajnik Hrvatskog kajakaškog saveza, zahvaljujući čijem je dosadašnjem bogatom iskustvu u organizaciji velikih kajakaških natjecanja Slavonskom Brodu povjerena organizacija EP u kajak-kanu maratonu 2023. godine.

VEZANI ČLANCI:

Ponos Slavonskog Broda je Vanesa Tot, prva hrvatska kanuistica i olimpijka, koja se nažalost neće natjecati radi priprema za ispunjenje olimpijske norme na nadolazećem Svjetskom prvenstvu za seniore koje će se od 23. do 27. kolovoza održati u njemačkom Duisburgu. Hrvatske boje branit će Fran Holjevac, Ana Funtak, Leon Potoški, Franjo Žnidarić, Tomislav Rukavina, Nataly Pavlešin, Štefo Lutz, Karla Buhač, Petar Šunjić, Bruno Mesić, Mia Stojaković, Bruno Petranović i Fran Husnjak, pod vodstvom Stjepana Krznarića, trenera hrvatske maraton reprezentacije.

Nakon Broda slijedi Metković

Važno je istaknuti kako će 2024. Hrvatski kajakaški savez i grad Metković biti domaćini Svjetskog prvenstva u kajak-kanu maratonu, a Metković iza sebe već ima uspješnu provedbu Europskog prvenstva 2018. za čiju je organizaciju primljeno puno pohvala, a pripreme su već započele.

VIDEO Antonija Zec: Između nastupa za Hrvatsku i operacije izabrala sam Europske igre

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije