Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obrana načeta ozljedama

Plavi još nikad nisu zabili gol u Španjolskoj, vrijeme je

\'16.09.2010., Stadion Maksimir, Zagreb - Europska liga, skupina D, Dinamo - Villarreal. Photo: Igor Kralj/PIXSELL\'
Igor Kralj/PIXSELL
02.12.2010.
u 13:07

Jedina je pobjeda plavih protiv španjolske momčadi ona protiv Villarreala na početku ovog natjecanja, u četiri prijašnja susreta bili su neuspješni protiv madridskog Atletica.

Dinamo ima meč-loptu, ima utakmicu u kojoj može ostvariti 40-godišnji san i prezimiti u Europi. No, teška je to meč-lopta, idu najjačem suparniku ove skupine, Villarrealu. A njemu pobjeda treba još i više, jer plavi na kraju imaju mogućnost za popravak, imat će još jednu meč-loptu – protiv PAOK-a 15. prosinca u Maksimiru. No, u četvrtak bi pobjeda bila ravna čudu i velikom uspjehu. To prije što Dinamo nikada nije zabio gol kad je u eurokupovima igrao u Španjolskoj. Doduše, igrao je samo s madridskim Atleticom i imao je jedan remi i tri poraza.

Da se ne posramimo...

Halilhodžić je i putem slagao momčad, muče ga ozljede:

– Vidjet ćemo još s tim ozlijeđenim igračima, Bišćan je trenirao, Cufre je u Rijeci malo oštetio ligamente koljena. Najveći je problem Vrsaljko, još je malo gripozan. Bilo bi dobro da imam sve igrače jer nas čeka najteža i najkompleksnija utakmica ove momčadi, želio bih da mogu napraviti taktiku kakvu bih želio.

Kakav je plan?

– Pokušati pobijediti, ali znamo koliko su dobri, da su u ovom trenutku jedina momčad koja se po igri može uspoređivati s Barcelonom koja je ipak s drugog planeta. Ako protivnik nije dorastao igri Villarreala, može dobiti lekciju kao što ju je Real dobio od Barçe.

Valjda ćete proći bolje od Mourinha?

– Nemam kompleksa ni aspiracija da budem Mourinho, svatko ima svoju viziju. U susretu Barçe i Reala vidjeli smo dva svijeta, momčadski i individualni. Dobio sam potvrdu, u današnjem nogometu ne može se do uspjeha ako se svi zajedno ne branimo i ne napadamo. Bez kolektivnog duha, bez obzira na fenomenalne pojedince, nema šanse za uspjeh. I zato sam sretan što ta moja percepcija nogometa ima potvrdu u primjeni i tu filozofiju neću mijenjati do kraja karijere.

U Zagrebu su bili bahati?

– A jesu, i ljutiti. Očekivano, jer tada su bili na čelu Primere, možda najjače lige svijeta, lige europskih i svjetskih prvaka. I jedan mali Dinamo, bez obzira na to što je velik u Hrvatskoj, nije velik u Europi, malo ih je uzdrmao. Sad će biti jako motivirani i ambiciozni te treba vjerojatno odigrati partiju života da se ne bismo vratili malo posramljeni.

Sammirove nove naušnice

Rukavina i Sammir zabili su im golove u Maksimiru.

– Oni će ići svim snagama na nas, ali postoji mogućnost da zabijemo barem jedan gol. Naša je obrana veliko jamstvo, ali ne može se unaprijed ništa reći – govorio je nasmiješeni Sammir s novim, blistavim naušnicama, možda budu sretne.

– To mi je cura dala, moram ih skinuti prije utakmice, smetale bi mi.

Ključne riječi

Komentara 7

ZK
zex-kex
19:25 02.12.2010.

a mogu plavi i zabiti veceras samo sto ce primiti najmanje 3 komada!

JO
jozinho
14:40 02.12.2010.

sretno plavi...pisite povijest za hrvatsku za sebe i za sve navijace dinama !!! vjerujemo u vas !!! 1967 - 2010

SA
santos008
15:15 02.12.2010.

Mamic u Spaniji i danas ni jednog slova o BeStimcu.Interesantno je,ali slucajno nije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije