Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BAYERN – ATLETICO

Guardiola tri godine zaredom ispada od španjolskih klubova, hoće li srušiti prokletstvo?

Pep Guardiola
Foto: DPA/PIXSELL
1/5
02.05.2016.
u 16:27

– Mi smo snažni i moćni, posebice kada igramo kod kuće. Na to računamo i u to vjerujemo – rekao je Jerome Boateng

Može li Pep Guardiola na klupi Bayerna napokon srušiti prokletstvo španjolskih klubova ? Ili će i treću godinu uzastopce ispasti u polufinalu elitnog natjecanja Starog kontinenta od svojih sunarodnjaka?

Nakon što su Bavarci posljednje dvije sezone ispadali u polufinalu Lige prvaka od Real Madrida i Barcelone, u utorak će tražiti treću sreću protiv Atletico Madrida. Međutim, to neće biti nimalo lagan zadatak. Atletico je na Vicente Calderonu slavio 1:0 i osokoljen velikom pobjedom dolazi u Munchen.

Momčad Diega Simeonea je ove sezone u LP-u primila svega pet golova u 11 susreta, a u 36 susreta Primere tek 16 golova. Primjerice, Real je primio 32, a Barca 29 golova u prvenstvu. 

– S mnogo optimizma dočekujemo uzvrat. Svi smo 100 posto uvjereni da možemo do finala – kazao je Bayernov kapetan Philipp Lahm, dok je Jerome Boateng dodao: 

– Mi smo snažni i moćni, posebice kada igramo kod kuće. Na to računamo i u to vjerujemo.

Bayern je dobio posljednjih 11 domaćih utakmica u LP, no u klubu su svjesni kako neće biti lako.

– Moramo biti strpljivi i čekati svoju priliku – dodao je Boateng koji se vraća u momčad Bayerna nakon tri mjeseca pauze zbog ozljede gležnja.

Prije dvoboja u Madridu, Atletico i Bayern su igrali međusobno jedino 1974. godine i to u finalu Kupa prvaka. Dvoboj u Bruxellesu je završio 1:1, pa je dva dana poslije odigrana nova utakmica u kojoj je njemački sastav bio uvjerljiv (4:0). Bilo je to prvo i jedino finale Kupa prvaka u kojem su igrane dvije utakmice. Drugi dvoboj odlučili su Uli Hoeness (28, 82) i Gerd Muller (56, 69). Upravo je Mullerov prezimenjak Thomas nakon utakmice u Madridu izazvao najviše polemika u njemačkom tisku. Novinari su oštro kritizirali Guardiolu što je ponajboljeg igrača Bayerna i njemačke reprezentacije držao na klupi do 70. minute.  Kicker, Bild i Die Welt su danima pisali kako ne razumiju kako je Guardiola uspio "ugušiti" Thomasa Mullera. Sasvim sigurno u uzvratu neće ponoviti takvu pogrešku.

"Muller je emocionalno središte momčadi. On Bayernu daje dimenziju više i mora biti u sastavu," piše Kicker, dok je legendarni Franz Beckenbauer poručio:

– Bez Mullera nema potrebnog pritiska u napadu.

Bayern je 18. put u polufinalu Kupa/Lige prvaka i do sada ima pozitivan skor 10-7. U deset dosadašnjih europskih polufinalnih sudara sa Španjolcima slavio je sedam, a ispadao tri puta. Bayern je pet puta prošao dalje kada je izgubio prvu utakmicu 0:1, a dva puta nije nadoknadio zaostatak. 

Atletico u svom petom polufinalu lovi treći finale. Dosadašnja dva finala je izgubio. Već spomenuto od Bayerna 1974. i prije dvije godine od Real Madrida.

– Sanjam pobjednički pokal. Znam da smo još daleko od naslova, no sanjam europski tron – kazao je Filipe Luis, dok je Koke dodao: 

– Neće biti lako. Međutim, nema kompromisa. Protiv Barcelone smo pokazali kako smo sposobni za najviše domete.

Atletico dolazi u Munchen s nizom od sedam uzastopnih pobjeda u svim natjecanjima, pri čemu u zadnjih šest susreta nije primio gol. Jan Oblak ove sezone u 24 utakmice nije primio gol što je klupski rekord. 

"El Cholo" Simeone se nada kako će njegov bedem izdržati i na Allianz Areni.

– Suština nogometa je pronaći igrače koje žele pobijediti, trenirati i natjecati se. U nogometu je isto kao i u životu. Ako ste plemeniti, ti si plemenit. Ako ste radnik, ti ​​si vrijedan radnik. Ako ste izdajnik, ti ​​si izdajica. Ako ste sebični, ti si sebičan. Odnos s nogometom je isto takav – istaknuo je argentinski stručnjak.

Dvoboj na Allianz Areni počinje u utorak u 20.45 sati, a utakmicu će suditi Turčin Cuneyet Cakir. U srijedu je na rasporedu drugi polufinalni par. U Madridu se sastaju Real i Manchester City, a prvi dvoboj je završio bez golova.

Komentara 2

MA
mađar
19:10 02.05.2016.

Bayern prolazi bez problema, kao kad ķažeš keks, jer je nogomet onog divljaka lakrdija.

VI
virkom
09:57 03.05.2016.

Nije prokletstvo nego trenerski maksimum. I opet se ponavljam, sa ovkvim Bayernom bi svaki trener bundeslige dohvatio minimalno 1/4 finale LP. Lako mu je sa Messijem u najboljim godinama bilo osvajati titule. Vidimo kako ide Barceloni kada Messi stane...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije