Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zlatna pirueta

Osvajači olimpijskih i svjetskih odličja ponovno u Zagrebu

50. Zlatna pirueta
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/5
02.12.2019.
u 20:27

Hrvatska reprezentacija će imati brojnu delegaciju. U seniorskoj konkurenciji nastupit će naš sportski par Lana Petranović i Antonio Souza Kordeiru. U juniorskoj konkurenciji Hrvatsku će predstavljati Hana Cvijanović, Hana Kosić, Stella Ristić, Luce Stipaničev, Lorena Čižmek te Charles Henry Katanović

Od 4. do 7. prosinca Zagreb je domaćin 52. izdanja Zlatne piruete na kojoj će se, među više od 200 klizačica i klizača iz 38 zemalja, ponovno okupiti niz osvajača olimpijskih, svjetskih i europskih odličja, istaknuto je u ponedjeljak na konferenciji za medije.  

- U Ledenoj dvorani Doma sportova nastupiti će 29 klizačica, 27 klizača, 24 sportska para te 14 plesnih parova, a na ovom ISU Challenger Series natjecanju uz seniore i ove godine klizati će i ponajbolji svjetski juniori i to 27 klizačica, 8 klizača, 20 plesnih i 5 sportskih parova.

50. Zlatna pirueta
1/17

- Imat ćemo priliku vidjeti i veliki sudar dvije sjajne Ruskinje, aktualne europske prvakinje Sofije Samodurove i bivše prvakinje svijeta i Europe, Jelizavete Tuktamiševe. Amerikanac Jason Brown dolazi braniti prošlogodišnju pobjedu, a posebna pažnja biti će na Kseniji Stolbovoj, olimpijskoj pobjednici iz Sočija 2014. koja odnedavno u sportskom paru ima novog partnera Andreja Novoselova - otkrila je direktorica natjecanja Melita Juratek Cipek.

Hrvatska reprezentacija će imati brojnu delegaciju. U seniorskoj konkurenciji nastupit će naš sportski par Lana Petranović i Antonio Souza Kordeiru. U juniorskoj konkurenciji Hrvatsku će predstavljati Hana Cvijanović, Hana Kosić, Stella Ristić, Luce Stipaničev, Lorena Čižmek te Charles Henry Katanović.

- Tako veliki broj juniorki samo pokazuje da imamo budućnost, a posebno mi je drago da rekorde rušimo baš ove godine kada Hrvatski klizački savez slavi 80 godina od svog osnutka - rekla je predsjednica HKS-a Morana Paliković Gruden. 

Najbolja hrvatska juniorka Hana Cvijanović, koja je u ponedjeljak proslavila 17. rođendan, posebno se veseli nastupu u Ledenoj. 

- Uzbuđena sam sam, uvijek i nervozna, ipak je to najveće natjecanje pred domaćom publikom. Nadam se da ću otklizati svoje programe najbolje ove sezone i ispuniti normu za Svjetsko juniorsko prvenstvo. To bi bio idealan rođendanski poklon - poželjela je Hana.

Lana Petranović i Antonio Souza-Kordeiru će se prvi put natjecati nakon osmomjesečne stanke.

- Sretni smo što smo opet u Zagrebu. Ovo nam je prvo natjecanje nakon moje druge operacije koljena. Teške pripreme su iza nas, teške rehabilitacije, ali nadamo se da ćemo se pokazati u što boljem svjetlu našoj publici - poručila je Lana Petranović.

Klizački spektakl u Ledenoj starta od srijede, 4. prosinca u 15 sati, svečano otvaranje je na rasporedu u 17.30. Kao i proteklih godina i ovu Zlatnu piruetu zatvoriti će veliki šou revije pobjednika, u subotu, 7. prosinca s početkom u 20 sati.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije